characters characters

11/11 - Hainele
Clasa a IV-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   13 octombrie 2014    |   3147 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/rubbermaid/5093615082


Unul dintre primele lucruri pe care le observam la o persoana sunt, ati ghicit, hainele. Este foarte important, asadar, sa stim denumirea acestora in limba engleza. Iata cateva idei de activitati menite sa ii ajute cei mici sa invete cu drag si, mai ales, fara efort, denumirile diferitelor articole vestimentare.

Pentru inceput, va propun un videoclip cu ajutorul caruia vom descoperi denumirile hainelor, precum si pronuntia corecta in limba engleza. In prima parte a clipului, incurajati copilul sa repete cuvintele pe care le aude, iar in a doua parte, copilul va trebui sa denumeasca din memorie imaginile pe care le vede:


Activitatea 1
: Bingo

Materiale necesare: imagini cu hainute, tabeluri bingo

Pentru inceput, iata link-urile de unde puteti printa imaginile cu vocabularul vizat, precum si tabelurile pentru bingo: http://www.mes-english.com/flashcards/files/clothes_med_flash.pdf (vocabular); http://www.mes-english.com/flashcards/files/clothes_bingo.pdf (bingo).

Scopul jocului este sa bifam 3 articole vestimentare consecutive in tabel pe orizontala, verticala sau pe diagonala. Mai intai, fiecare participant la joc va extrage cate un tabel bingo. Pasul urmator este sa punem imaginile cu hainute intr-o palarie. Acum suntem gata sa jucam. Pe rand, fiecare jucator va extrage cate o imagine din palarie si o va denumi. Daca acea imagine se regaseste pe tabelul bingo al jucatorilor, ea va fi bifata. Jocul continua pana cand unul dintre jucatori a reusit sa bifeze 3 imagini consecutive strigand „Bingo!”


Activitatea 2
: Memory game

Materiale necesare: imagini cu diferite personaje

Pentru aceasta activitate va trebui sa printati de pe internet cateva imagini cu personaje (de desene animate sau din viata reala) care sunt imbracate cu diferitele articole vestimentare invatate. Arata copilului una dintre imagini pentru 4-5 secunde, dupa care o asezati cu fata in jos. Copilul va trebui sa va spuna din memorie cat mai multe articole vestimentare pe care le purta personajul respectiv.


Activitatea 3
: Clothes and seasons

Inainte sa incepem jocul, desenati silueta unui copil pe o foaie de hartie mai mare, eventual A3 si asezati prin casa imaginile cu hainute. Copilul din desen (caruia ii putem da un nume) va trebui imbracat in functie de anotimpul numit. Asadar, daca spunem „It’s winter! What’s Ben wearing?”, copilul va trebui sa adune repede imaginile cu haine pe care le purtam iarna. Incurajeaza-l pe cel mic sa iti descrie imaginea, de exemplu: „It’s winter! Ben is wearing a coat, a scarf, boots, etc.” Jocul continua cu celelalte anotimpuri.

Deoarece celor mici le plac jocurile pe calculator, iata cateva jocuri menite sa ii ajute in consolidarea vocabularului nou dobandit:

Joc interactiv de vocabular

Joc de memorie


Autor:
Cristina Vărzan, profesor Shakespeare School

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere. Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

In continuare, descopera ce invata copilul in clasa a patra la romana si matematica in Ghidul Clasei a patra.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu