characters characters

13/13 - Hainele
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   12 mai 2014    |   2201 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/anthrovik/3267928482

Un alt topic interesant cu care ne-am putea distra alaturi de copiii nostri ar fi sa-i invatam cum se spune la diferite tipuri de hainute in limba engleza. Va propunem cateva tipuri de activitati care pot fi distractive si instructive atat pentru parinti, cat si pentru copii deopotriva. Nu uitati, insa, dragi parinti, ca uneori este prielnic sa uitam ce varsta avem si sa intram in joc, alaturi de micutii nostri.

Lista de cuvinte:

Dress (rochie)
Skirt (fusta)
T-shirt (tricou)
Shirt (camasa)
Jacket (haina)
Jumper (pulover)
Trousers (pantaloni)
Scarf (fular)
Shoes(pantofi)
Gloves (manusi)

Iata cateva modalitati prin care il poti invata pe copilul tau denumirile hainelor in limba engleza:

1. Urmariti impreuna un material video care ii ajuta pe copii sa invete denumirile hainelor in limba engleza:

2. Prin intermediul Internetului putem sa printam cateva pagini cu hainute de colorat (vi le recomandam pe cele din lista de mai sus); mai intai putem sa le coloram si sa dam instructiunile in limba engleza (Colour the dress yellow). Astfel, repetam si culorile (yellow – galben, red – rosu, blue – albastru, purple – mov, pink – roz, green –verde)  si prezentam si cuvintele noi intr-un mod placut. Apoi, putem sa punem imaginile (aceleasi, acum deja frumos colorate) in diferite locuri din camera si sa organizam un Treasure Hunt (vanatoare de comori)- Find the jacket! (Gaseste hainuta!). Pentru a facilita jocul, putem sa stabilim cu copiii de la bun inceput  o lista de actiuni: pe care sa le repetam pe parcursul jocului: run (alearga); jump (sari); hop (sari intr-un picior); go (mergi)!


3. Folosindu-ne de aceleasi imagini, putem sa desenam si imaginea unui baietel si a unei fetite si sa ii imbracam in diferite modalitati, punand imaginile, acum decupate, deasupra lor, si ne putem imagina si un context: le dam imaginilor un nume si apoi le spunem  copiilor ceva de genul “John and Mary are at a party. (John si Mary sunt la o petrecere) What are they wearing? (Ce poarta ei?) Trousers and a shirt for John! (Pantaloni si o camasa pentru John) A dress for Mary! (O rochie pentru Mary). Un joc asemanator care poate fi cumparat de la orice magazin de specialitate este Sa imbracam papusa.


4. O alta activitate care ar putea starni curiozitatea celor mici ar implica o plansa de carton cumparata de la librarie si pe care sa o impartim in 4 coloane, cate una pentru fiecare anotimp. Pentru a marca anotimpul, putem sa desenam pe coloana respectiva o imagine reprezentativa pentru acel anotimp; de exemplu, un soare cu ochelari de soare pentru vara; pe fiecare coloana putem lipi hainute pe care le putem purta in acel anotimp si sa prezentam apoi garderoba: In winter we wear: a jacket, a jumper, a scarf and gloves. (Iarna purtam haina groasa, pulover, fular si manusi).


Copilul tau stie sa iti raspunda in engleza la intrebarea “Ce haine vei purta astazi?”

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu