characters characters

Scoala Online. Cum pot parintii sa ii ajute pe copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   09 noiembrie 2020    |   2222 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

scoala online recomandari
Scoala online aduce cu sine o multime de provocari, atat pentru copii si profesori, cat si pentru parinti. Cum ii putem ajuta pe copii sa invete cat mai bine chiar si cand scoala s-a mutat in mediul online?

Citeste si:

Dificultatile cu care se confrunta copiii cand invata online

Cum sprijinim relatiile sociale ale copiilor in invatarea online


Iata ce poti sa faci pentru a veni in sprjinul copilului tau ajutandu-l cum sa invete in online:


Ajuta-l sa aiba un program zilnic previzibil

Chiar daca nu mai merge la scoala, este important sa se trezeasca suficient de devreme pentru a avea timp sa ia micul dejun inainte de ore, sa isi faca patul si sa se imbrace in haine de scoala – un detaliu aparent minor, dar care il poate ajuta sa isi concentreze atentia mai bine. Dupa ce orele online se incheie, in functie de programul vostru zilnic, incearca sa incluzi si timp petrecut afara, in conditii de siguranta (o plimbare in aer liber il ajuta pe copil sa se relaxeze), facand miscare. 


Redefineste-ti asteptarile

Din pacate, scoala online vine cu dificultati specifice, care pot fi depasite cu efort suplimentar din partea copiilor, parintilor si cadrelor didactice. Este bine sa avem asteptari realiste legate de invatare in aceasta perioada: cel mai probabil, copiii vor avea mai multe dificultati in a intelege lectiile predate, vor avea mai putina motivatie sa se implice in invatare si le va fi greu sa isi concentreze atentia.Incearca sa gasesti solutii pentru problemele de invatare ale copilului tau impreuna cu cadrele didactice.De asemenea, nu incerca sa inlocuiesti cadrele didactice si nu te astepta sa ai mereu rezultate excelente cand incerci sa explici o notiune copilului tau. Este nevoie de pregatire teoretica si practica pentru a deveni un cadru didactic competent.

Asigura-i un mediu de invatare.

Alege impreuna cu copilul tau, locul in care se simte cel mai confortabil din casa pentru a putea invata. Un prim aspect ce trebuie sa il iei in calcul este prezenta distractorilor. Incearca sa eviti o incapere cu geamul spre curte sau spre strada sau incearca sa nu lasi in jur jucariile preferate ale copilului. In plus, aminteste-ti ca pentru multi copii, timpul petrecut pe internet insemna pana acum relaxare si distractie. Acum, timpul petrecut pe internet inseamna invatare si atentie. Pentru copiii de varste mici, aceasta trecere poate fi dificila. Poti lua in considerare blocarea site-urilor sau aplicatiilor care tind sa ii distraga atentia copilului in timpul lectiilor online.

Ideal ar fi sa creezi doua zone de invatare in casa, in care copilul tau sa se conecteze la clasa online si altul in care sa isi faca temele. Nu este nevoie sa fie in camere diferite, pot fi doar colturi sau spatii diferite din aceeasi camera. Aceasta diversificare e utila in special pentru ca nimanui nu ii place sa stea ore intregi in acelasi loc.

Stabiliti impreuna scopuri care sa il ajute sa invete mai eficient.

Cand ii implicam pe cei mici in stabilitrea scopurilor, ne asiguram ca sunt motivati sa le indeplineasca. Pentru ca invatarea online este o experienta noua, il poti incuraja pe copil sa o considere ca pe o provocare pe care o poate depasi cu obiceiuri noi legate de invatare. Obseva care sunt dificultatile frecvente ale copilului tau si prpoune-i sa gasiti impreuna solutii. De exemplu, ii poti spune: „Am observat ca aazi ai depasit pauza de joaca si nu au reusit sa termini temele. Cum am putea proceda maine ca sa ai timp si pentru joaca si pentru invatare?”.

Pentru copiii de varste mai mici, scopurile legate de invatare ar putea consta in a petrece 30 minute fara intrerupere facandu-si temele, pentru copiii mai mari, scopurile ar putea fi legate de evitarea distragerii atentiei de la lectii prin tehnologie (sa evite navigatul pe internet in timpul lectiilor, de exemplu).

Incurajeaza-i independenta

Asigura-te ca are la indemana tot ce ii trebuie pentru lectii, astfel incat sa nu fie nevoit sa te intrebe pe tine. De asemenea, ii poti pregati gustari sanatoase pe care sa le ia singur din bucatarie cand are pauza intre ore.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe