characters characters

Recapitulare pentru teza sau examen

5 modalitati eficiente de recapitulare a materiei

Propus de: SuntParinte.ro   |   16 noiembrie 2018    |   5996 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

recapitularea pentru teza
Recapitularea materiei poate da multa bataie de cap atat unui elev, cat si unui cadru didactic sau parinte. Inainte de teze sau examene, este important sa il ajuti pe copil sa repete eficient materia, astfel incat in ziua testarii, sa fie pregatit pentru orice. Iata cele mai bune tehnici de repetare a materiei.

Citeste si:

Tehnici eficiente de memorare

Tehnici de invatare si curba uitarii


Rezolvarea de teste similare sau din anii anteriori

Cea mai eficienta metoda de pregatire pentru o teza sau pentru un examen este rezolvarea de subiecte specifice evaluarii respective. Spune-i copiluui tau sa le rezolve in scris, nu doar sa le citeasca si sa se gandeasca la raspunsurile pe care le poate da.

Testele cu raspunsuri multiple

Testele cu raspunsuri multiple sunt mai usoare decat testele cu raspunsuri deschise, deoarece solicita copilului doar sa recunoasca raspunsul corect, nu sa si-l aminteasca. De aceea, este recomandat ca recapitalurea materiei sa nu se faca doar prin teste cu raspunsuri multiple. Acestea pot fi folosite in perioada initiala de pregatire, cand copilul inca nu stapaneste intreaga materie foarte bine.

Testarea prin eseu

Realizarea de eseuri presupune ca informatiile sa fie nu doar retinute, ci si folosite pentru a compara, argumenta si sintetiza idei noi. De aceea, realizarea de eseuri se numara printre cele mai eficiente metode de recapitulare, care poate fi folosita atunci cand copilul a terminat de invatat materia pentru examen sau teza.

Raspunsurile cu voce tare

Raspunsurile date cu voce tare sunt o forma de recapitulare care ajuta la formarea de conexiuni rapide, sub presiune. Cititul cu voce tare este de asemenea mai eficient decat lectura in gand.

Predarea materiei altei persoane

Cere copilului sa iti predea o lectie pe care a invatat-o si asigura-te ca ii pui toate intrebarile care iti trec prin minte pentru a intelege lectia cat mai bine. Astfel, nu doar ca va fi nevoie sa isi aminteasca informatiile din lectie pentru a ti le transmite, ci va fi nevoit si sa faca noi legaturi intre informatii atunci cand iti raspunde la intrebari.

Desigur, nu doar folosirea unei tehnici eficiente de repetare a materiei este suficienta. Recomanda-i copilului tau sa fie sigur ca nu exista in jurul lui factori care ii distrag atentia, ca a dormit suficient si ca ia pauze atunci cand simte ca nu se mai poate concentra.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe