characters characters

Programele pentru clasa a V-a, limba romana si matematica

Ce va invata copilul tau in clasa a V-a

Propus de: SuntParinte.ro   |   01 iulie 2020    |   4436 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

programe scolare clasa a V-a romana si matematica
Pentru copiii care au incheiat in aceasta vara clasa a IV-a, aceasta vacanta poate fi plina de emotii. Clasa a V-a este un prag important in viata lor de elevi, care aduce o multime de schimbari: alti profesori, alte materii si un nivel mai ridicat de dificultate. Pentru ca pregatirea pentru noi provocari inseamna jumatate din lupta castigata, iata cateva modalitati prin care il poti ajuta pe copil sa fie mai pregatit pentru inceperea gimnaziului.

Citeste si:

Cum il ajuti pe copil sa se adapteze la clasa a V-a

Clasa a V-a: dificultati frecvente ale elevilor


Recapitulati in timpul vacantei cunostintele si abilitatile formate in clasa a IV-a

Il vei ajuta pe copil sa aiba mai multa incredere in capacitatea lui de a se adapta la gimnaziu daca il ajuti sa isi aminteasca ce a invatat in anul scolar care s-a incheiat. Poti verifica si consolida cunostintele copilului tau propunandu-i sa rezolve teste pentru evaluarea nationala, clasa a IV-a.

Rasfoiti impreuna programele pentru clasa a V-a

Incertitudinea si noutatea sunt importante cauze de stres. De aceea, poti diminua ingrijorarile copilului tau inarmandu-va cu informatii utile despre ce urmeaza.

Poti gasi mai jos programele pentru limba romana si matematica, clasa a V-a.

Programa Limba Romana, Clasa a V-a 


Programa Matematica, Clasa a V-a Iar aici poti gasi toate programele pentru gimnaziu.

Cautati manuale pentru clasa a V-a si rasfoiti-le impreuna.

Povesteste-i copilului tau cum ti s-a parut tie clasa a V-a cand erai elev.

Vorbeste-i deschis despre dificultati, profesori care te-au marcat si felurile in care ai incercat sa te adaptezi la schimbare.


Aflati cum a fost experienta altor copii care au terminat clasa a V-a

Daca printre prieteni sau rude se numara copii din clasele gimnaziale, il poti incuraja pe copilul tau sa ia legatura cu acestia si sa ii intrebe despre experienta lor in gimnaziu.

Cum altfel il mai poti ajuta pe copil sa se adapteze la clasa a V-a?

 • Ai incredere si rabdare. Se intampla frecvent ca la inceputul clasei a cincea, rezultatele scolare ale copiilor sa fie mai scazute decat cele cu care erau obisnuiti. Este un fenomen normal, pe care il vor depasi pe masura ce se adapteaza la noile stiluri de predare si la noile standarde de evaluare ale profesorilor. Este important ca parintii sa ramana calmi daca acest lucru se intampla, pentru a inspira copiilor incredere si o gandire orientata spre solutii.
 • Nu incerca sa il motivezi prin frica. Multi parinti cred ca frica de esec este o modalitate eficienta de a-l motiva pe copil, dar aceasta poate da rezultate opuse, descurajandu-l pe copil sau facandu-l sa te sfideze.
 • Incurajeaza in continuare curiozitatea si interesele copilului tau. Intreaba-l ce cursuri extrascolare ar vrea sa faca, ce proiecte in afara scolii ar vrea sa inceapa.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe