Pagina de jurnal. Prima zi din viata de mama
„A fost minunat momentul in care te-ai nascut. E o amintire nepretuita nasterea ta, momentul in care ai iesit... E o imagine atat de vie... Te-am vazut atat de bine cand te-ai nascut, erai cu ochii stransi, cu fata in jos, tacuta si minunata. Eu eram atenta numai la tine, ma uitam la tine si eram coplesita de faptul ca in sfarsit te vedeam. Plangeai cand asistentele te imbracau, te curatau. Mi te-au adus apoi sa te pup. Eu eram inca pe masa de operatie. Cand te-au adus, te-au apropiat de mine si te-ai oprit din plans! M-ai recunoscut! De mare pret acest moment! Te iubesc!”
Asta am scris cam la o saptamana dupa nastere.
Travaliul a durat cam cincisprezece ore,cu pauze. A fost destul de greu. Dar marturisesc, cu mana pe inima (cum s-ar zice) ca dupa ce am nascut am simtit o fericire imensa. Am simtit cu toata fiinta ca s-a meritat pe deplin si as mai lua totul de la capat inca o data ca sa o am pe ea, pe fetita mea minunata.
Experienta asta minunata, unica, m-a coplesit. M-am simtit foarte recunoascatoare ca mi-a fost dat sa traiesc ceva, si seara, in salon, m-am gandit „da, clar, 8 martie este zi sfanta de-acum!”.
M-am simtit conectata la mama, la toate mamele din lume. Priveam cu respect mamele din salon si mi se parea extraordinar ca sunt si eu MAMA. Clar, m-am raportat cu totul diferit.
Iar primul alaptat. Doamne, ce amintire! Ce emotionant! Parca aveam o senzatie de decorporalizare. Traiam lucrurile astea si nu-mi venea a crede. Mi-aduc aminte ca m-a surprins cat de repede a apucat sanul, a stiut perfect ce sa faca cu el, si eu ma gandeam „da, sunt destepti, este adevarat ce se zice, ei stiu totul!”.
Un singur regret am, ca n-am ales spitalul potrivit. As fi vrut tare mult ca fetita mea draga sa stea cu mine imediat dupa nastere. Dar pana la urma, asa au fost lucrurile la noi.
Da, sunt fericita! M-am nascut o data cu ea, eu – mama. M-am renascut. Iubesc misiunea de a fi cu ea tot timpul, asa cum sunt zilele, mai usoare sau mai grele.
Laura Andreea Neagoe are 28 de ani si este mamica unei fetite decinci luni. A terminat Facultatea de Actorie, a profesat vreme de doi ani si jumatate in provincie dupa care a venit in Bucuresti unde a inceput sa lucreze cu copii in gradinite, organizand module de dans. In prezent se bucura sa stea acasa cu fetita ei si sa se implice in activitatea Work At Home Moms Romania. O puteti vizita pe Facebook.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Sapte idei care te pot ajuta sa il intelegi mai bine pe copil
Copiii, asemenea adultilor se bazeaza pe o serie de convingeri personale pe care si le formeaza inca de la cele mai mici varste. Cunoscandu-le iti va fi mai usor sa il intelegi pe copil.
-
Cinci tipuri de familii disfunctionale
Nicio familie nu este perfecta si in toate exista mereu cate ceva ce ar putea fi imbunatatit pentru binele membrilor si al dinamicii familiale. Uneori insa, comportamentele disfunctionale pot determina aparitia traumelor pentru copii si membrii ce compun familia.
-
Semne ca esti prea implicat emotional in viata copilului tau adult
O relatie sanatoasa parinte-copil este o relatie in care ambii isi ofera spatiu pentru a creste si a se dezvolta. Atunci cand parintii se concentreaza prea mult pe nevoile copilului, ajung sa isi neglijeze propriile nevoi si sa ii sufoce cu grija pe copii.
Adauga tu primul comentariu: