characters characters

Pachetelul cu mancare pentru scoala

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 septembrie 2013    |   4867 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Alimentatia influenteaza in mod direct modul in care copilul tau se dezvolta, invata, simte si gandeste. Nutritia este privita din ce in ce mai frecvent ca o componenta critica in invatare si dezvoltare. A permite copiilor sa sara peste micul dejun sau sa consume dulciuri nesanatoase sau alimente pline de grasimi sunt doua dintre greselile frecvente pe care le facem din lipsa de timp si care pot afecta dezvoltarea copiilor. Afla in randurile urmatoare ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor si ce anume poti alege atunci cand pregatesti pachetelul pentru scoala sau alegi desertul pentru copilul tau.

Asadar, ce poate contine pachetelul cu mancare pentru scoala?

1. Un sandvici din paine integrala cu salata, branza, legume asortate si putina carne slaba.
2. Un iaurt
3. Un fruct.
4. O sticla de apa sau de suc din fructe, facut in casa.

Alimentatia copilului scolar

Orice copil are nevoie de o alimentatie bogata in proteine, carbohidrati complecsi, alimente care sa fie o reala sursa de calciu pentru cel mic, dar si fructe.

Iata pe categorii, care sunt alimentele ce nu ar trebui sa lipseasca din pachetelul de scoala al copilului tau:
Proteine: branza, oua, produse din soia, carne alba (peste sau pui)
Carbohidrati complecsi: paine integrala, morcovi, porumb, castraveti, fulgi de porumb, ovaz sau orz
Calciu: iaurt, lapte, branza proaspata (dar nu uita si de frunzele bogate in calciu din legumele verzi: spanac, salata etc.), dar si portocalele cu un continut consistent de calciu;
Fructe: mere, pere, prune, portocale, struguri, banane (poti face chiar suc din fructe pe care sa-l dai copilului pentru momentele in care i se face sete)

1. Care sunt efectele alimentatiei asupra dezvoltarii copilului?

Alimentatia ne influenteaza atat la nivel fizic, comportamental si psihic/emotional.

Putem vorbi de copii care mananca foarte mult si in special produse cu un continut caloric foarte ridicat, ceea ce duce la un risc crescut de obezitate si probleme cardiace, dar si de cei care mananca mai putin decat ar trebui. In aceasta directie apare malnutritia si deficite de substante esentiale corpului pentru supravietuire. Bulimia si anorexia sunt doua tulburari de comportament alimentar care pot afecta adolescentii cu probleme emotionale si cu un stil de viata si de alimentatie nesanatos.

Alimentatia este esentiala pentru functionarea noastra fiindca ne ofera energia de care avem nevoie pentru a depune efort fizic si intelectual ridicat, ne ajuta sa ne mentinem atentia o perioada mai mare de timp, influentand astfel invatarea.

2. Dulciuri sanatoase

Dulciurile sanatoase sunt in principal fructele. Ele contin cantitatea de zahar de care avem nevoie, insa mai putem vorbi si de alte deserturi ce pot fi preparate in casa si care sunt sanatoase. Specialistii recomanda ca atunci cand vrem sa oferim ceva dulce copiilor sa alegem retete simple si sanatoase in loc  sa le cumparam din magazine. Budinca, ciocolata cu lapte, fructele pisate, salatele de fructe, inghetata de casa, crema de capsuni/zmeura/fragute, fructele confiate, toate acestea sunt alternative sanatoase cand vine vorba de dulciuri.

In plus, este indicat sa acorzi o mare atentie si ambalajului: asigura-te ca ai gasit cutiuta potrivita in care sa pui sandviciul si locul din ghiozdan in asa fel incat sa nu se verse nimic. In plus, este bine sa stii ca peste 85% din copii percep ca fiind mai gustoasa mancarea invelita in servetele pe care sunt imprimate personaje din desenele animate. Un studiu realizat in America a aratat ca cei mici se declara mult mai multumiti de gustul alimentelor daca acestea sunt invelite in ambalaje colorate si cu imagini din desene animate, decat daca le sunt oferite pur si simplu, la masa.  
Tu ce pui in pachetelul copilului?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe