characters characters

Alimente bogate in fier – recomandate in alimentatia copiilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   13 iunie 2018    |   3974 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Cum te poti asigura ca oferi copilului o alimentatie echilibrata si sanatoasa? Informandu-te despre substantele nutritive de care are nevoie organismul copilului si incluzand in alimentatia copilului alimentele care le contin.

Iata alimentele care contin fier si felul in care te asiguri ca acesta este asimilat in mod corect, potrivit recomandarilor oferite de Organizatia Mondiala de Sanatate:

alimente bogate in fier


De ce este important fierul in alimentatia copilului

Fierul in alimentatia copilului este un aspect important pentru dezvoltarea copilului, care devine relevant inca din perioada diversificarii. Fierul este necesar pentru bebelusi in producerea celulelor rosii din sange, in primele luni dupa nastere. De obicei, in aceasta perioada este folosit fierul stocat in ultimele luni ale sarcinii. Cand copilul ajunge la varsta de 4-6 ani, rezervele de fier pot deveni mai scazute sau epuizate.

In perioada prescolara, copiii cresc in ritm accelerat, crescand si numarul de celule rosii si, implicit nevoia de fier. In jurul varstei de 3 ani, viteza cresterii scade si nevoia de fier poate sa scada de asemenea. O data cu incheiera alaptarii insa, necesarul de fier al organismului risca sa nu fie atins, daca alimentele introduse in mesele copilului nu sunt adecvate.

In randul copiilor de varsta scolara, deficienta de fier a fost asociata cu tulburari in dezvoltarea cognitiva si fizica.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe