characters characters

Nou-nascut, bebelus, toddler? Care este diferenta?

19 iunie 2019    |   3467 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani.Limba romana este plina de termeni referitori la copiii pana in 4 ani.


Unde mai pui ca intre acesti termeni s-a mai strecurat unul, de origine internationala: toddler. Dar sa ii luam, rand pe rand, pentru ca, inca, exista confuzii. Termenii sunt in corespondenta cu nivelul de dezvoltare.


Nou nascut
- se refera de obicei la intervalul dintre momentul nasterii pana la 2 luni. Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste nou-nascutul ca acel copil care are sub 28 de zile.


Bebelus 
- pot fi considerati copilasii intre nastere si 1 ani de zile. Pana la un an, copilasii vor ajunge sa-si tripleze greutatea de la nastere.


Toddleri
pot fi considerati copilasii intre 1 an si 4 ani. Nu exista o definitie oficiala a limitei maxime in care un copil poate fi considerat toddler, totusi se considera ca final al acestei perioade tranzitia catre prescolar. Enciclopedia Britanica defineste toddlerul ca fiind copilul intre 1 an-3 ani, intocmai ca si Centrul de Preventie si Control al bolilor, care considera perioada intre 3-5 ani ca o perioada a prescolarilor. In jurul varstei de 3 ani, in medie, toddlerul ajunge la 53% din inaltimea la care va ajunge ca adult.Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe