characters characters

NOU! Caietele de vacanta INTUITEXT – recomandate de invatatori, indragite de copii! Pentru clasa pregatitoare si clasa a III-a!

Cum te asiguri ca in aceasta vara copilul nu va uita ce a invatat la scoala

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 mai 2020    |   1230 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Vacanta se apropie. Desi avem parte de un sfarsit de an extrem de diferit, provocator, putem sa ne recalibram si sa pregatim copiilor o vacanta frumoasa, cu resurse educationale de calitate, care, in dozajul corect, ii vor ajuta pe copii sa nu uite materia invatata la scoala.

Cand ne gandim la vacanta ne gandim la joaca, timp petrecut frumos, insa este important sa le oferim copiilor si experiente educationale valoroase, iar Caietele de vacanta INTUITEXT ii vor ajuta sa recapituleze, prin JOC, materia scolara, notiunile acumulate peste an.

Nu punem stop educatiei nici in vacanta, pentru ca educatia inseamna pofta de a sti!

Iti prezentam noile Caiete de vacanta INTUITEXT pentru clasa pregatitoare si pentru clasa a III-a.

De ce aleg parintii Caietele de vacanta INTUITEXT?


Exersarea materiei se face prin joc… iar copiii nu vor percepe minutele petrecute deasupra Caietului de vacanta drept o corvoada.

Atunci cand materia scolara le este prezentata sub forma de jocuri atractive, si pe intelesul lor, copiii nu percep invatarea drept o activitate neplacuta. Bucurandu-se de cele mai atragatoare activitati propuse de autorii caietelor de vacanta, cei mici isi reamintesc lectiile predate la scoala fara sa simta ca au de facut ceva chinuitor.

Sa dam cateva exemple:
Caiet INTUITEXT clasa pregatitoare

In caietul pentru clasa pregatitoare, copilul este incurajat sa se joace cu prietenii, sa mearga in drumetie sau la Zoo, sa faca sport si miscare, sa organizeze un atelier de pictura, sa faca diferite colectii sau sa prepare o salata de fructe ajutandu-l, astfel, sa-si descopere interese si pasiuni noi, sa invete lucruri noi, sa participe la activitati cu familia, sa respecte reguli de comportare in contexte de viata diferite, asigurandu-i o implicare autentica. Pe copil il asteapta: retete, jocuri, instructiuni de realizare a unor obiecte, sfaturi utile.

Caiet de vacanta INTUITEXT clasa a treia

In caietul pentru clasa a III-a
, copilul va gasi sugestii de activitati de vara: sa mearga in excursie sau in drumetii in natura, sa utilizeze in mod securizant computerul sau tableta, sa-si descopere aptitudinile, sa participe la activitati cu familia, sa puna in aplicare reguli de comportament pentur diverse situatii sociale. Singur sau sustinut de adulti, el chiar poate pune in practica ideile propuse: retete, jocuri, instructiuni de realizare a unor obiecte, sfaturi utile.

Copilul isi dezvolta imaginatia prin exercitii adecvate varstei!
clasa pregatitoare caiet de vacanta INTUITEXT


Caietul ofera copilului contextul de intalnire imaginara cu personaje de referinta pentru varsta lui, de a-si aminti de persoane dragi, de a-si imagina ce poate vedea in anumite locuri; ofera idei noi de petrecere a timpului liber, reprezinta o sursa de inspiratie.

Invatarea este fara stres!
caiete de vacanta intuitext


Cand se joaca, copiii sunt foarte relaxati. Iar cand sunt relaxati invata cel mai bine. Stim cat de importante sunt elementele ludice, indeosebi in primii ani de scoala, de aceea este esential sa-i ajutam sa invete in mod placut, fara stres sau conditionari.

Captarea atentiei si introducerea in atmosfera se face pas cu pas

Punctul de pornire pentru fiecare tema il constituie o imagine – provocare ce are rolul de a-i introduce pe copii in atmosfera specifica temei propuse, de a le capta si orienta atentia, de a le starni curiozitatea, de a crea atmosfera specifica vacantei si sentimentul ca se joaca, se relaxeaza si petrec timp alaturi de prieteni imaginari.

Provocarile creative fac parte din viata reala, din experienta de viata a copiilor

Sarcinile din Caietul de vacanta pentru clasa pregatitoare sunt strans legate de experienta de viata a copiilor, de preocuparile si interesele acestora. Sub forma unor provocari, a unor jocuri, sunt propuse activitati specifice disciplinelor Comunicare in limba romana, Matematica si explorarea mediului, Dezvoltare personala, iar uneori disciplinei Arte vizuale si abilitati practice. Copiii isi vor reaminti notiunile invatate de-a lungul anului scolar, dar isi vor dezvolta si spiritul de observatie, limbajul, gandirea, creativitatea, curiozitatea si bucuria de a descoperi lucruri noi.

Propunerile din Caietul de vacanta de clasa a III-a sunt specifice disciplinelor Limba si literatura romana, Matematica, Stiinte ale naturii, iar uneori disciplinei Arte vizuale si abilitati practice, achizitiile specifice domeniilor disciplinare imbinandu-se armonios.

Haideti, impreuna, sa le facem copiilor o vacanta de vara reusita!

Colectia de jocuri educationale si, mai ales, de inspiratie pentru joaca-invatare, noile Caiete de vacanta INTUITEXT pentru clasa pregatitoare si clasa a III-a vor oferi bucurie celor mici, iar parintilor siguranta ca, in septembrie, copiii vor fi pregatiti pentru scoala.

Descopera aici si celelalte Caiete de vacanta INTUITEXT.

Jocuri educationale distractive, activitati interactive, imagini placute si vesele – toate ii vor ajuta pe copii sa exerseze, intr-un mod placut, materia predata in cursul anului.

Cand se joaca, copiii sunt cei mai relaxati. Cand sunt relaxati, invata cel mai bine!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe