characters characters

Liceu: Cum invata copilul fizica?

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 octombrie 2013    |   36630 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

fizica liceu
Majoritatea liceenilor intampina probleme la unele materii. Cei mai multi isi aleg una sau doua materii la care incearca sa aiba rezultate cat se poate de bune, in timp ce la restul incearca sa “scoata” notele de trecere. Fizica este o materie putin placuta pentru liceeni, cu atat mai mult cu cat impresia generala este ca teoria si formulele sunt tot ceea ce trebuie sa stie la final de semestru. Putini vad aplicabilitatea principiilor in viata de zi cu zi, iar metodele prin care sunt predate la scoala nu fac posibila implicarea activa a elevilor in predare.


INTUITEXT iti propune pachetul “Lectii interactive Fizica” volumul 1 si volumul II. Acestea ofera copilului o serie de materiale usor de accesat, flexibile, create pentru nivelul lui de varsta si dezvoltare, in conformitate cu normele educationale existente la ora actuala.

Descopera si celelalte CD-uri educationale pentru liceu create de catre specialistii educationali INTUITEXT. Invata chimie, biologie, geografie si matematica, intr-un mod modern si interactiv. Invatarea va fi mai usoara si placuta!



 
 
 
Iata care sunt avantajele acestor lectii:
  • Pun accentul pe partea practica si incearca formarea nu doar a cunostintelor, ci si a competentelor;
  • Ofera posibilitatea de a vizualiza concepte dificile exemplificate la clasa prin intermediul experimentelor virtuale;
  • Se pune accentul pe modelare numerica si simulare virtuala;
  • Cuprinde animatii multimedia, jocuri interactive, ecrane de studiu si 75 de experimente virtuale.
 
Cineva care a a incercat acest produs este de acord cu noi: "Am vazut ceva asemanator in clasa la ora de fizica si cand am descoperit ca pot sa imi cumpar si eu, am fost foarte bucuros. Imi plac cd-urile astea."
 
Cum altfel il poti ajuta pe copil sa invete mai usor fizica?
1. Cauta sa-i oferi materiale cat mai interactive despre fenomenele fizice. Indiferent de sursele pe care le-ai consultat, incearca sa-i oferi informatii in care textul se imbina cu imaginea. Este deosebit de important acest lucru, fiindca atentia sa va ramane concentrata o perioada mai indelungata asupra subiectului.
 
2. Vorbeste-i despre viata celor mai important fizicieni si cauta impreuna cu el, informatii pe aceasta tema. Cu cat va intelege faptul ca cercetatorii au fost si ei oameni cu istorie de viata personala, cu cat vor afla “dedesubturile” elaborarii unor legi, cu atat vor fi mai interesati sa cunoasca mai multe din fizica.

3. Prezinta-i prin mici experimente desfasurate
acasa cum functioneaza diverse legi care i-au fost explicate la scoala.

4. Incurajeaza-l sa puna in aplicare ceea ce a invatat la ora de fizica, iar daca are un frati mai mici, sugereaza-i sa ii surprinda cu experimente de care i s-a vorbit la scoala, puse in practica, in incinta casei.

5. Arata-te deschis spre a concepe un grup de studiu pentru aceasta materie, la tine acasa. Asigura-te din cand in cand de faptul ca invitatii copilului intr-adevar invata, in rest creeaza-le atmosfera de care au nevoie pentru a se putea concentra cat se poate de bine.

6. Magnetismul, forta de frecare sunt ariile cele mai interesante pentru copii, precum si fenomenul numit “gravitatie”. Nu ezita sa ii oferi posibilitatea de a le testa: baloanele cu apa aruncate de la etaj nu sunt cele mai “fine” metode de invatare a gravitatiei, insa atata timp cat nu ranesc pe nimeni, prezinta un grad ridicat de divertisment si de invatare.

7. Propune-i diverse activitati
prin care sa se pregateasca mai usor pentru situatiile de testare. Spre exemplu, ai putea realiza un rebus cu intrebari si raspunsuri din materia lui, rebus pe care sa fie nevoit sa-l decodifice singur.

8. Intr-o seara, sugereaza-i sa joace rolul profesorului si sa ii imite acestuia atat comportamentul, cat si modul de predare. Cere-i sa se gandeasca si la ce anume stapaneste mai bine din fizica si cum anume ar putea sa prezinte informatiile astfel incat ceilalti sa inteleaga ce anume vrea sa transmita.

9. Vorbeste cu copilul tau si despre emotiile si trairile pe care le are vizavi de aceasta materie. Uneori, indiferent cat de bune sunt conditiile pe care i le oferi pentru a invata, se poate intampla sa aiba rezultate foarte scazute. Acest lucru se poate datora si anxietatii pe care o poate dezvolta fata de aceasta materie. De aceea, important este sa fii deschis cu el si sa ii arati ca poate sa-ti comunice gandurile si trairile lui. Astfel, vei sti de ce are nevoie si cum poate fi ajutat mai bine.

Tu cum altfel il ajuti pe adolescentul tau sa inteleaga mai bine fizica? Ai incercat produsele Intuitext? Daca da, asteptam sa ne spui parerea ta si a copilului tau despre ele.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Dumitru Gutuleac    29.08.2012 - 13:18
    Miar placea sa utilizez la lectii acest produs, dar nu-mi permite buzunarul meu de profesor de fizica din Republica Moldova
  • Utilizator Anonim
    FTWR    24.01.2012 - 08:21
    Am trecut la "Principiile mecanici clasice", atat lectia aceasta cat si urmatoarele se regasesc in Volumul 1 sau 2? Ar trebui sa faceti un cuprins cu lectiile din fiecare volum (scuze daca exista, dar eu unul nu-l gasesc).

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe