characters characters

Liceu: Cum invata copilul chimie? Lectii interactive Chimie

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 octombrie 2013    |   41888 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

lectii interactive de chimie liceu
Unii isi amintesc cu mare drag de orele de chimie in care experimentau nenumarate procese chimice si aveau ocazia de a intra in contact cu diverse substante, precum si de a le combina, rezultand astfel, reactiile chimice. Altii nu sunt atat de bucurosi cand vorbesc despre orele de chimie, amintindu-si doar o sala de clasa cu pereti albi, cateva eprubete si sticlute asezate in vitrina unui dulap si marele tablou periodic al lui Mendeleev.

Chiar daca a trecut timpul, iar scolile sunt mai dotate decat in anii precedenti, nu mica ar fi mirarea sa constatam ca orele de chimie se desfasoara aproape la fel ca acum cativa ani. Formulele chimice obligatorii de retinut, unde se situeaza elementele in tabloul periodic, ce reactii apar daca combinam diverse elemente etc., acestea sunt punctele pe care se concentreaza orele de chimie.

INTUITEXT a pregatit copilului tau produsul “Lectii interactive de Chimie” Volumul I si  Volumul II, prin intermediul caruia va invata tot ceea ce presupune chimia in practica.
 

Vezi mai multe detalii despre Lectii Interactive de Chimie - volumul I.

 

Vezi mai multe detalii despre Lectii Interactive de Chimie - volumul II.

 
Iata o parte din avantajele oferite:
  • Ofera simulari virtuale in cazul proceselor si reactiilor chimice;
  • Redau procese si experimente greu de realizat si inteles prin intermediul lecturarii manualelor clasice;
  • Prezinta posibilitatea realizarii virtuale a unor experimente care nu se initiaza in laboratoarele scolare fie din lipsa de materiale, fie pentru ca gradul de pericol este destul de ridicat;
  • Elementele interactive si modelarea tridimensionala faciliteaza intelegerea celor mai complicate concepte din domeniul chimiei;
  • Animatiile si ecranele de studiu ajuta elevul sa utilizeze intr-un mod facil si flexibil programul, precum si sa economiseasca timp pentru invatarea unor combinari si reactii chimice.
Descopera si celelalte CD-uri educationale INTUITEXT pentru liceu, dar si produsele de excelenta: Revista Matematica din Timisoara, editie electronica si Gazeta Matematica.


 
Cum altfel il poti invata pe copil sa invete mai usor chimia?
1. Ajuta-l sa cunoasca cat se poate de multe despre cei care sunt fondatorii acestui domeniu:
istorii de viata, modul in care au desfasurat experimentele pana cand au ajuns la marile descoperiri.

2. Creeaza acasa impreuna cu el un laborator similar celui de la scoala.
Asigura-te insa de faptul ca nu va crea reactii ce ii pot pune viata lui sau a celorlalti in pericol.

3. Vizioneaza materiale pe internet sau programe la televizor care aduc in discutie acest domeniu.

4. Cauta carti sau reviste de specialitate care sa fie pe intelesul copilului, intr-un limbaj cat se poate de accesibil, astfel incat sa poata intelege mai usor informatiile primite de la scoala.

5. Aminteste-ti de faptul ca exista numeroase culegeri de chimie
ce pot sa vina in ajutorul copilului tau si care sa ii usureze munca. Numai prin exersare va reusi sa isi insuseasca anumite formule si strategii de rezolvare.

6. Intereseaza-te de competitii care vizeaza chimia si sugereaza-i sa participe. Aminteste-i faptul ca nu e chiar atat de important sa castigi, cat sa participi. Prezinta-i si avantajele inscrierii in astfel de concursuri, beneficiile pe plan social, scolar si profesional pe care le poate dobandi.

7. Propune intr-o seara, atunci cand sunteti mai liberi, un concurs care sa se bazeze pe cultura generala.
Asigura-te ca "moderatorul" va adresa participantilor intrebari din materiile pe care adolescentul le studiaza la scoala. Chimia poate fi destul de vasta, iar pentru ca totul sa fie cat se poate de incitant, jucati pe recompense si pedepse. Cine nu stie raspunsul, va primi o pedeapsa, in timp ce persoana care ghiceste raspunsul corect va primi o recompensa.
 
8. Propune profesorului de la clasa sa creeze un cerc al celor interesati de chimie, in cadrul caruia sa se realizeze partea practica a informatiilor transmise in timpul orelor de clasa.

9. Permite ca o data pe saptamana sa se intalneasca la tine acasa, colegii copilului tau pentru a invata impreuna la chimie. La final, pregateste-le o surpriza dulce. Astfel, te asiguri ca seara de studiu se va mai repeta. Daca vor pleca cu o impresie foarte buna asupra serii (mai ales prin oferirea unor mici recompense), copiii vor asocia invatatul la chimie cu aceasta experienta placuta si vor face tot posibilul pentru a o repeta.


Tu prin ce alte metode ii esti aproape si de ajutor copilului tau in invatarea chimiei? I-ai oferit produsul prezentat mai sus? Daca da, asteptam cu interes parerile tale si ale copilului tau. 
 
 
 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    mihaelab    23.12.2010 - 07:19
    Cred ca sunt niste materiale foarte bune pentru aceasta generatie de elevi care practic nu mai citeste si de multe ori nici nu au rabdare sa te asculte.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe