characters characters

Lectiile eficiente

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 ianuarie 2019    |   2314 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Lectiile eficiente
Nu doar tehnicile de invatare sunt importante pentru succesul scolar, ci si metodele de predare. Lectiile predate la clasa sunt esentiale cand vine vorba de eficienta invatarii. Iata care sunt recomandarile privind organizarea lectiilor in clasa, in lumina concluziilor studiilor de neurostiinte.

Cum arata lectiile inteligente si eficiente:

Legarea informatiilor noi de informatii deja cunoscute de catre copii

Pentru ca informatiile noi sa fie retinute de catre elevi, este important ca ele sa fie conectate cu cele pe care copiii le au deja. Atunci cand profesorii reusesc sa faca acest lucru in clasa, sansele ca elevii sa tina minte lectia cresc in mod considerabil. Profesorii pot face acest lucru comparand noile informatii cu cele vechi, atragand atentia asupra relatiei cauza-efect dintre fenomene si folosind intrebari inainte de a incepe sa predea lectia.

Evidentierea informatiilor importante

Incheierea lectiei prin rezumarea ideilor principale ii ajuta pe copii sa inteleaga care sunt cele mai importante informatii din lectie si sa retina mai bine.


Memoria de lucru si incarcatura cognitiva

Memoria de lucru este tipul de memorie care prelucreaza informatiile necesare in prezent. Cand copiii au prea multe informatii noi sau prea dificile pe care trebuie sa le prelucreze in acelasi timp, invatarea nu poate fi eficienta. De aceea, este bine ca activitatile de invatare ale copiilor sa fie suficient de simple sau de familiare incat capacitatea memoriei si atentiei lor sa nu fie depasita.

Ocazii de repetare a informatiilor

Este important ca de-a lungul lectiei, copiii sa aiba ocazia sa repete informatiile noi si sa isi aminteasca informatii vechi, deja cunoscute. Profesorii pot face acest lucru dand teste scurte si adresand intrebari elevilor.

Prezentarea informatiilor in format vizual

Combinarea cuvintelor cu imaginile ii ajuta pe copii sa inteleaga si sa retina mai bine lectiile. Profesorii care ofera copiilor scheme, schite si alte feluri de imagini au lectii mai eficiente decat cei care se bazeaza doar pe prezentarea verbala a informatiilor. Mai ales atunci cand vine vorba de stiinte, imaginile si materialele video care explica fenomene stiintifice sunt esentiale.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe