characters characters
Havirneanu Ramona 06 nov 2013

Cum sa facem ca regulile pe care le stabilim sa fie respectate de catre copil indiferent de persoana care sta cu el?

Propus de: Havirneanu Ramona   |  

Varsta: 3 - 6 ani.

Cand il las cu bunica lui, nu mai respecta unele reguli si devine mai greu de stapanit. Iar bunica oricum tinde sa fie mai indulgenta..

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Delia Lungu

  Delia Lungu 06 nov 2013 12:39

  Ideea cu lista de reguli mi se pare foarte buna:). Pana la urma, este vorba de cum negociezi cu adultul cu care iti lasi copilul, el este cel responsabil in relatia cu copilul. Copilul cu siguranta va incerca sa testeze limitele cand se afla cu alta persoana decat parintele, este in natura copiilor acest lucru.

 • Clara Popescu

  Clara Popescu 06 nov 2013 12:07

  Este bine sa vorbesti si cu persoana cu care iti lasi copilul, in cazul tau cu bunica, pentru a stabili de la inceput ca trebuie sa respecte aceleasi reguli. Incearca sa explici motivele pentru care sunt benefice aceste reguli pentru copilul tau si roag-o pe bunica copilului sa coopereze cu tine pentru a-l educa pe copil cat mai frumos si mai armonios:).

 • poajga simona

  poajga simona 06 nov 2013 12:02

  Noi avem reguli putine si simple, dar trebuiesc respectate de toata lumea oriunde. De exemplu sa isi puna hainele in cuier cand se dezbraca. Sa se spele pe maini inainte de masa. Sa isi puna hainele murdare in cosul cu rufe. Atunci cand am inceput sa le implementam, le-am scris pe o foaie pe care am lipit-o pe perete chiar daca ei nu stiau sa citeasca – ca sa le vada toata lumea care intra la noi in casa. I-am cerut si bonei sa le respecte, de exemplu sa nu stranga dupa ei, ci doar sa le aduca aminte regula respectiva, ca ambalajele se arunca la gunoi si nu se lasa prin casa sa le stranga altcineva.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe