characters characters
Clara Popescu 30 oct 2013

Cand ii cer copilului meu sa faca curat in camera de multe ori il gasesc jucandu-se in mijlocul camerei, fara sa se fi apucat macar sa stranga ceva. Ce sa mai fac cu el?

Propus de: Clara Popescu   |  

Varsta: 3 - 6 ani.

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Delia Lungu
  rating up 0 rating down

  Delia Lungu 31 oct 2013 12:40

  este foarte bine!

 • Gabriela Alama
  rating up +1 rating down

  Gabriela Alama 31 oct 2013 12:31

  Depinde de varsta copilului tau.. la 4 ani, de exemplu, este destul de dificil pentru el sa inteleaga exact la ce te referi cand ii ceri sa faca curat si poate chiar nu are abilitatile necesare pentru a face asta. Asadar, la varste mai mici, este important sa ii arati cum se face ordine in camera si ce trebuie sa faca mai exact. De asemenea, depinde si de momentul in care ii ceri sa faca ordine - daca abia a inceput sa se joace si tu ii ceri sa stranga jucariile sau sa faca ordine sau daca este foarte obosit este putin probabil ca te va asculta. Cel mai usor este sa stabiliti impreuna un moment al zilei in care strangeti impreuna lucrurile din camera, poate inainte de cina sau inainte de culcare.

 • Havirneanu Ramona
  rating up 0 rating down

  Havirneanu Ramona 30 oct 2013 16:11

  Am patit asta si eu cu baietelul meu si cand l-am intrebat care e motivul pentru care n-a strans nimic mi-a raspuns ca nu stie de unde sa inceapa. Atunci mi-am dat seama ca expresia pe care o foloseam „fa curat in camera ta” era prea abstracta pentru el si nu-i dadea prea multe indicatii despre ceea ce are de facut in mod concret. Asa ca acum nu-i mai spun sa faca curat la modul general in toata camera, ci ii spun specific „pune toate piesele de lego in cutia albastra” sau „pune toate creioanele colorate inapoi in suportul lor” sau „pune toate masinutele inapoi in lada de sub pat”. Astept sa termine si abia apoi, eventual dupa o pauza ii spun ce sa mai faca in continuare.  

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe