characters characters
Caciula 2 Ioana 15 aug 2010

Cum folosim calculatorul in educatie?

Propus de: Caciula 2 Ioana   |  

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Calculatorul are astazi multiple utilizari in educatia moderna, aducand si el un plus de informatie necesara atat elevilor, cat si cadrelor didactice. Care sunt beneficiile folosirii calculatorului pe care le-ai observat in legatura cu copilul tau? Foloseste calculatorul la teme, la cautarea informatiilor pe Internet sau la invatarea cu ajutorul soft-urilor educationale - lectii virtuale care sunt atractive pentru copii si ii ajuta sa inteleaga mai usor conceptele la diferite materii (matematica, geografie, fizica, chimie? Cum iti ajti copilul sa foloseasca mai eficient calculatorul?

Raspunsuri(5)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Carmen12

  Carmen12 23 aug 2010 09:56

  Este foarte important ca tinerii din ziua de azi sa stie sa utilizeze calculatorul, aceasta tehnologie devenind din ce in ce mai mult o parte din viata noastra coditiana. A nega utilitatea sau avantajele lui inseamna sa negi prezentul. Intr-adevar ca orice alt lucru el prezinta si anumite dezavantaje sau pericole, de care ne putem feri insa daca ne informam corect si suntem precauti. Ca si site as recomanda www.genium.ro/ Are sectiuni pentru toate varstele si este foarte util

 • CRISTINA NEAGU

  CRISTINA NEAGU 21 aug 2010 10:45

  Eu mi-am incurajat copilul dintotdeauna sa se uziteze de calculator. In clasa I, i-am facut adresa de mess si astefl coresponda si cu colegii lui. Ince ce nu am uitat a fost sa-i verific intotdeauna arhiva, daca am observat ca are pe cine nu trebuie in adresele de mess, cu acordului lui le-am sters. Acum incepem incet, incet sa scriem texte, si am vrea sa acumuleze ceva cunostinte si despre excel. Nu stiu daca am procedat bine insa as vrea sa aiba destule notiuni despre calculator bcand se va introduce la scoala.

 • nicolescu maria

  nicolescu maria 19 aug 2010 12:34

  Eu lucrez mult in paint cu copiii,pentru invatarea culorilor, pt.exerciţii matematice,dar cel mai mult sunt gustate prezentările în power.Bineînţeles sunt utile cd-urile EDU-mate etc.

 • Caciula 2 Ioana

  Caciula 2 Ioana 18 aug 2010 10:27

  Exista si pentru copiii de 5 ani diverse soft-uri educationale care il pot ajuta sa isi dezvolte abilitatile intelectuale. Astfel, puteti folosi programe care il invata cum sa grupeze diverse obiecte in functie de marime sau culori, sa discrimineze erorile in doua figuri asemanatoare, sa realizeze puzzle-uri sau diferite desene. exista programe pe calculator care ii invata pe copii despre universul in care traiesc - animale, plante, meserii, planete sau masini. Poate invata cifrele sau literele cu ajutorul calculatorului, sau isi poate dezvolta imaginatia prin diferite jocuri in care se identifica cu personaje atractive.

 • oancea florina

  oancea florina 16 aug 2010 15:17

  Este important sa supraveghem cu grija modul in care copilul foloseste calculatorul. De asemenea, trebuie sa ii aratam copilului cum poate sa si invete cu ajutorul calculatorului, nu doar cum sa se joace. Idealul ar fi sa putem imbina jocul cu invatarea, pentru a fi mai interesanta activitatea pentru cei mici

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe