characters characters
Florentina Florica 23 oct 2014

Copilul meu petrece prea mult timp in fata tabletei. Pot face ceva pentru a scurta acest timp fara a trece la masuri radicale?

Propus de: Florentina Florica   |  

Varsta: 3 - 6 ani.

Baietelul meu are 3 ani si 8 luni. De 2 luni foloseste foarte mult tableta, aproape ca a renuntat la bicicleta, trotineta, masinuta etc. Pana si la televizor a renuntat (asta nu este un lucru rau). A facut o adevarata pasiune pentru ea. Deabea reusesc sa-l scot in parc 2-3 ore intr-o zi.

Pe de alta parte, nu stiu sigura daca o masura radicala ar fi solutia. Poate il indarjesc si mai tare.

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Florentina Florica

  Florentina Florica 24 iun 2015 17:43

  Unele dintre aceste solutii le-am incercat si eu si intr-adevar functioneaza.
  Va multumesc mult pentru sfaturi.

 • Mihai Predescu

  Mihai Predescu 18 iun 2015 10:06

  La aceasta varsta copilul poate fi usor "modelat". Solutia in cazul de fata nu ar trebui sa fie una complicata. Cateva variante :
  1. ) Ce activitati face copilul dvs pe tableta ? Sunt sigur ca se joaca cu un joc pe care dvs i l-ati instalat. Daca dvs l-ati instalat, dvs il puteti si dezinstala. Ca sa nu fie o masura prea radicala, puteti instala, in loc, un alt joc (eventual mai complicat). Un grad de complexitate a jocului ceva mai ridicat comporta doua aspecte interconectate : pe langa faptul ca ceva mai dificil nu mai este la fel de atragator, acel grad de dificultate suplimentar ii poate, eventual, dezvolta unele abilitati (logica, strategie, perspicacitate etc).
  2.) Tableta, smartphone-ul, PC-ul ... toate acestea pot fi parolate. Parola de acces poate fi numarul dvs de telefon. In acest fel copilul dvs va invata ultra-rapid numarul dvs de telefon (necesar in cazuri de urgenta). Dupa ce v-ati asigurat ca a retinut aceasta parola, ii puteti schimba parola cu alte variante, chiar mai complicate. Exemplu ziua lui de nastere, adresa de domiciliu..... In felul acesta va asigurati ca accesul la "ecran" este usor conditionat si, in plus, copilul invata cateva lucruri utile (pe care v-ati dori sa le fi stiut in cazuri de urgenta).
  3.) Tableta functioneaza pe baza de baterie !!!! Daca doriti sa controlati timpul petrecut de copil in fata tabletei si, din motive necunoscute, nu va puteti impune decizia altfel .... puteti controla destul de usor nivelul de incarcare al bateriei tabletei. Da-ti-i tableta pe jumatate incarcata.... si nu va putea (fizic) sa o utilizeze mai mult de 2 ore.

  Aceste variante se adreseaza strict pentru varste mici ale copilului.
  Pentru copiii de varste mai mari (ex.7-8-9 ani) ..... aceste metode nu mai sunt de succes.
  La varste mai mari deja incepem sa instalam programe de control parental ....

 • Clara Popescu

  Clara Popescu 24 oct 2014 15:08

  Nici eu nu cred că o măsură radicală ar fi potrivită. Poate reuşeşti să micşorezi treptat timpul petrecut de copil la tabletă, distrăgându-i atenţia către activităţi mai interesante sau noi. Pentru că a renunţat la celelalte jucării sau activităţi, îmi dau seama că este mai complicat, dar alternativa este să îi iei tableta de tot, lucru care îl va supăra probabil destul de tare.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe