characters characters

Inveti bine in I-IV, vei invata bine si in V-VIII

Importanta primilor ani de scoala

10 decembrie 2019    |   3306 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

importanta primilor ani de scoala
Primii ani de scoala sunt foarte importanti. Am auzit acest lucru de nenumarate ori, incat, pentru unii dintre noi, cuvintele si-au pierdut din insemnatate.

Adevarul este, totusi, acela ca in primii ani de scoala nu se pun doar bazele educatiei academice, dar se si formeaza atitudinea copilului in raport cu scoala. Altfel spus, copiii nostri vor indragi – sau nu! - scoala, vor dori – sau nu! – sa inveti si vor fi curiosi – sau nu! – sa descopere, sa afle, sa stie.

Scoala Intuitext


Daca va intrebati care ar fi notiunile cele mai provocatoare pentru copiii nostri, Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamantul primar, ne ofera cateva indicii.

„La matematica, in primele clase, elevii intampina dificultati la rezolvarea problemelor cu mai multe operatii, iar mai tarziu cu rezolvarea problemelor tipice. De asemenea, au probleme la aflarea unui numar necunoscut la adunare, scadere inmultire sau impartire. La clasele a III-a si a IV-a, numerele fractionare pun adesea in dificultate pe unii dintre copii.

La limba romana scrierea creativa este de departe cea mai dificila pentru elevi. De asemenea, ortografierea corecta a cuvintelor si folosirea corecta a semnelor de punctuatie constituie probleme pentru unii dintre scolarii mici. Pentru cei mai mari elementele de gramatica a limbii romane ii pun uneori in dificultate.”


Din fericire, in ultima perioada noi, echipa Intuitext, am realizat o serie de studii si cercetari, fiind constienti de doua aspecte esentiale:

Prin joc, copiii inteleg mai bine materia scolara si sunt mai deschisi sa invete.

Daca in clasele primare elevii parcurg constiincios materia, in gimnaziu le va fi mult mai usor sa inteleaga toate lectiile noi.

Astfel, pentru a le veni in ajutor celor mici, am creat ScoalaIntuitext.ro, un produs educational in care materia scolara este prezentata in mod ludic si atractiv. Astfel, prin jocuri educationale, animatii explicative sau experimente interactive, copiii nostri exerseaza zilnic pentru scoala, isi formeaza o cultura generala bogata si astfel isi rezolva temele mai usor.

„Parerea mea este ca produsele educationale moderne, si aici ma refer la produsele digitale, sunt de un real folos elevilor zilelor noastre pentru exersarea unor notiuni care sunt mai greu de inteles sau pentru recuperarea ramanerilor in urma la invatatura. De exemplu, un copil care are dificultati la memorarea tablei inmultirii o va retine mult mai usor daca...


Citeste continuarea articolului.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Maria    17.03.2020 - 23:09
    Frumos
  • Fără foto
    Maria    17.03.2020 - 23:08
    Este frumos!!!

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe