characters characters

De ce nu le place copiilor sa invete singuri acasa

Secretul parintilor moderni

04 februarie 2019    |   1924 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

de ce nu invata copiii acasa singuri
Indiferent daca merg sau nu la after school, daca au sau nu diverse activitati extra-scolare, atunci cand vine vorba de teme sau invatat acasa, copiii sunt obositi, infometati, insetati sau au o nevoie acuta de afectiune.

La fel se intampla si la culcare, dar parca in doze ceva mai moderate.

Inaintea invatatului acasa, insa, senzatiile se intensifica si nu mai suporta amanare. Foamea, setea sau nevoia de imbratisari prelungite trebuie – ba chiar au datoria – sa cheme copilul in alta directie decat biroul lui, pe care sta deschis manualul de Mate. Si-atunci cum putem sa atragem copilul catre scoala, dat fiind ca stim din experienta ca orice lucru facut din obligatie nu va avea calitatea lucrului facut benevol?

Schimbare de imagine

La noi in tara, la fel ca in multe alte tari, ideea de studiu este insotita de un aer serios, incompatibil cu ideea de experienta placuta pe care copiii sa-si doreasca sa o repete.

Studiile de specialitate demonstreaza ca tocmai aceasta perceptie de sobrietate este prima pe care trebuie sa o schimbam: pentru a invata cu drag, copiilor trebuie sa le placa. Iar ca sa le placa, materia scolara trebuie sa le fie prezentata in mod placut, sub forma de joc.

Da, indeosebi in primii ani de scoala, specialistii in educatie recomanda ca elementele ludice sa aiba o pondere semnificativa in actul educational.

Copiii din clasele primare nu se concentreaza atat de usor, nu sunt atenti pe intervale lungi de timp si sunt tot timpul cu gandul la joaca.

De aceea, jocul este calea sigura de a le oferi informatiile necesare.

Asadar, cum imbinam ludicul cu educatia pentru a incuraja o atitudine pozitiva a copiilor in raport cu scoala?

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe