characters characters

VIDEO- De ce iau copiii referate de pe net?

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 octombrie 2010    |   5418 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Faptul ca multi copii apeleaza la referatele gata scrise de pe internet pentru a le prezenta ca teme la scoala a devenit deja ceva obisnuit si acceptat de majoritatea celor implicati in educatia copilului.


Parerea multor persoane este ca motivul acestei situatii o reprezinta dezinteresul sau atitudinea delasatoare a copilului. Oare asa sa fie? Te invitam sa urmaresti un material in care Cristina Calarasanu, psiholog, prezinta o noua perspectiva asupra acestei situatii.

Iti prezentam aceasta tema din trei perspective:


Perspectiva copilului

 

Perspectiva familiei
Perspectiva scolii

 

 

Cristina Calarasanu este absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti si s-a format in psihodrama clasica si in terapie psihanalitica familiala in cadrul Apsylien (Association de la Psychanalyse des Liens), Lyon, Franta. Lucreaza cu grupuri de copii din gradinite, cu grupuri terapeutice pentru scolari si adolescenti, dar si cu familii. Este colaboratoare a multor site-uri de specialitate si autoare a numeroase articole pentru parinti. Ii puteti scrie pe adresa cpap.copiisiparinti@gmail.com

Copilul tau ia referate de pe net? Daca da, la ce materii si din ce motive recurge la aceasta solutie?

 

Comentează:
3 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  Valentina    05.11.2010 - 23:00
  Eu tin minte de ce luam referate de pe net, mai rar, pentru ca de multe ori erau mai simpliste decat as fi dorit, dar luam . Si luam pentru ca de multe ori, nu ma interesa subiectul, ma plictisea, ma saturasem de el,sau aveam atatea de facut, ca nu mai aveam timp sa rumeg informatii sa scot un referat, mai putin de lene, sincer . In general am luat in serios temele, chiar daca le faceam cat mai repede, nu am vrut sa ating perfectiunea, am dorit doar sa am temele facute la timp, si sa mai am timp si pentru altceva .
 • Utilizator Anonim
  cryss    02.11.2010 - 15:33
  Pai,eu cred ka referatele se iau direct de pe net deoarece copii nu au tmp sa le faca singuri informandu-se din carti sau alte surse de informare
 • Utilizator Anonim
  Retca Aneta    31.10.2010 - 07:15
  Foarte bine relizat! Vă felicit! Comentariile le voi recomanda, atât părinţilor, cât şi unor cadre didactice.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe