characters characters

Cum ii pot ajuta parintii pe copii sa recupereze materia

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 februarie 2021    |   851 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

cum pot parintii sa isi ajute copiii sa recupereze materia
Parintii au un rol esential cand vine vorba de recuperarea materiei scolare pierdute in perioada pandemiei Covid-19.

Citeste si:

Cum se poate recupera materia pierduta in perioada pandemiei

Sapte metode de invatare eficienta


Identifica domeniile in care copilul tau are lacune.

Descopera care sunt materiile sau capitolele pe care copilul tau le considera cele mai dificile. Majoritatea cadrelor didactice transmit deja parintilor informatii despre materiile unde copiii au ramas in urma sau au dificultati evidente. Este important sa mentii legatura cu profesorii copilului tau, pentru a cere detalii suplimentare si sugestii pentru recuperarea materiei (exercitii suplimentare, metode alternative de invatare etc.). Poti de asemenea sa acorzi atentie speciala momentelor in care copilul iti cere ajutor la teme. Care sunt materiile pentru care iti cere ajutorul in mod special sau care il supara cel mai des?

Creeaza noi rutine de invatare.

In functie de lacunele identificate, este foarte probabil ca cei mici sa fie nevoiti sa faca un efort suplimentar pentru recuperarea materiei. Acest lucru inseamna ca va fi nevoie sa isi schimbe programul de invatare, pentru a include mai multe ore sau activitati diferite. Incearca sa il ajuti pe copil sa planifice orele destinate recuperarii astfel incat sa nu fie epuizat la finalul zilei. Asigura-te ca face destule pauze in timpul lectiilor si ca isi ofera timp si pentru joaca si relaxare.

Ajuta-l sa exerseze in mod regulat notiunile dificile.

Cheia intelegerii lor este de a exersa si repeta in mod regulat, pentru a preveni uitarea si pentru a incuraja progresul. Este important sa tii minte ca intelegerea si invatarea au loc treptat, de aceea repetitia si expunerea frecventa la aceleasi informatii pot fi extrem de importante pentru recuperarea materiei si pentru depasirea dificultatilor de invatare.

Ajuta-l sa recapituleze ceea ce stie deja.

Recapituland ceea ce copilul deja stie si a invatat il va ajuta sa aiba mai multa incredere in propria persoana si sa se simta mai increzator. Starea de bine personala si increderea in propriile forte sunt aspecte esentiale ce sustin progresul in invatare. In plus, invatarea informatiilor noi are loc pe baza informatiilor pe care le stie deja. Recapituland frecvent il ajuti sa isi aminteasca si astfel sa invete lucruri noi mai usor.

Fiti pregatiti pentru o perioada dificila

Recuperarea materiei poate fi dificila, frustranta si coplesitoare pentru parinti, copii si cadre didactice. Dar rolul adultilor este de a arata copiilor cum pot sa realizeze lucruri dificile, asadar nu iti pierde increderea in potentialul copilului tau si ofera-i un model de calm si perseverenta.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Esecul productiv in invatare
  Esecul productiv in invatare, o metoda inedita de predare
  14 aprilie 2022   

  Cand elevii sunt pusi in fata unor probleme dificile, care le trezesc interesul si ii ajuta sa vada care sunt cunostintele sau abilitatile care le lipsesc, motivatia pentru invatare creste.

 • 10 tehnici de verificare a cunostintelor
  10 metode prin care verificam intelegerea lectiei de catre copii
  18 mai 2021   

  Cand vrem sa ii ajutam pe copii sa invete, ne concentram deseori asupra metodelor eficiente de invatare, asupra resurselor alternative sau asupra metodelor de predare eficiente. Dar un aspect esential al invatarii este intelegerea: inainte de a-i ajuta sa retina informatii noi, trebuie sa fim siguri ca cei mici le-au inteles.

 • Predarea eficienta
  10 recomandari pentru a-l ajuta pe copil sa invete mai efficient
  14 mai 2021   

  Cum pot fi ajutati copiii sa invete mai eficient? Barack Rosenshine, cercetator american in pedagogie si psihologie, a propus 10 principii care sa ii ajute pe profesori in predare. Recomandarile pot fi utile si parintilor care vor sa isi sprijine copiii in invatare, pentru ca pot fi aplicate in orice context.

Mai multe