characters characters

Cum ii invatam pe copii partile corpului in limba engleza?

Propus de: Shakespeare School   |   30 octombrie 2012    |   11229 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Toti copiii viseaza, la un moment dat, ca sunt medici. In trusa lor medicala au un stetoscop pentru papusi, o seringa ale carei injectii nu dor niciodata – decat daca, dintr-un motiv sau altul, sunt suparati pe pacient – si pansamente pentru ranile care apar, ca din senin, pe ursulet. Invata ca stetoscopul nu poate fi folosit pe picior, ca injectia nu se face in ochi si ca pansamentele pot fi puse cu la fel de mult succes pe un deget sau pe nas. Unii copii se plictisesc de medicina si trec repede la urmatoarea meserie. Altii, din contra, continua pe acest drum, care poate deveni chiar o cariera. Indiferent de ce aleg, insa, in perioada lor de mici medici, toti invata partile corpului, in limba romana. Intrucat sunt la varsta la care asimileaza cu succes toate informatiile noi, este momentul ideal sa-i invatati aceleasi parti, in engleza!



Vocabular
: head (cap), body (corp); hair (par), face (fata), one eye - two eyes (1 ochi – 2 ochi), nose (nas), ear – ears (ureche – urechi), mouth (gura), teeth (dinti), tongue (limba), cheek - cheeks (obraz - obraji), chin (barbie), neck (gat-partea exterioara), shoulder – shoulders (umar – umeri), back (spate), arm – arms (brat – brate), hand – hands (mana – maini), elbow - elbows (cot-coate), finger – fingers (deget – degete), stomach, leg –legs (picior – picioare), knee – knees (1 genunchi – 2 genunchi), foot – feet (laba piciorului), toe – toes (deget-degete -> de la picioare); touch your (atinge-ti), point to your (arata-mi); that is my… (aceea/acela este …. mea/meu)

In primul rand, pentru a introduce notiunile intr-un mod distractiv, urmariti de cateva ori acest cantecel:




Dupa ce ati ascultat de mai multe ori, faceti si dumneavoastra gesturile, impreuna cu cel mic (urmarind desenele, aratati spre fiecare parte a corpului, cand ii spuneti numele). Pentru a va fi mai usor, puteti scrie numele partilor corpului pe niste hartii, pe care sa le lipiti (sau sa le atasati cu ajutorul unor ace de siguranta) pe corpul dumneavoastra, astfel incat copilului sa-i fie mai usor sa asocieze cuvantul cu imaginea.

Acum ca stiti cantecelul, este timpul pentru putina miscare. In acest sens, una din variantele pe care vi le propunem este jocul “Simon says”. Regulile sunt simple: dumneavoastra sunteti Simon, care ii va spune copilului ce trebuie sa faca. Asa ca, dupa ce spuneti cuvintele magice, “Simon says”, cereti-i copilului sa va arate o parte a corpului sau – “Simon says show me your neck/toes/fingers” sau sa-si atinga o parte a corpului – “Simon says touch your chin/knee/shoulder”. Primele cateva incercari le puteti face, din nou, impreuna, indicand si dumneavoastra ce parti doriti sa arate/atinga. Puteti folosi, din nou, hartiile de la cantec. Insa, pe masura ce va jucati, scoateti hartiile, bazati-va doar pe memoria si dorinta de invatare a celui mic. Va va surprinde!

Un alt joc pe care vi-l propunem este “Hit the target!”, sau “Loveste tinta!”. Nu aveti nevoie decat de o hartie format mare (A3), pe care o puteti cumpara de la o librarie, pe care sa desenati conturul copilului dumneavoastra. Apoi, lasati-l pe el sa deseneze restul corpului (nas, ochi, degete etc). Puneti posterul pe o usa sau pe un perete, si faceti cativa bulgari de hartie. Aflat la o distanta mica fata de poster, cel mic va trebui sa arunce cate un cocolos de hartie, apoi sa spuna ce parte a corpului a lovit (That is my nose/head/ leg). Pentru a creste putin dificultatea, aveti, desigur, si posibilitatea de a-i cere dumneavoastra sa loveasca o anumita parte a corpului (Show me your nose/ head/ leg), iar el va trebui sa nimereasca acele parti.

Ca premiu pentru cat de repede a invatat, si cat de bine s-a descurcat, puteti juca acest joc, in care trebuie sa mute cuvintele din partea dreapta in locul corespunzator, pe corp. Pentru a-l face si mai antrenant, puteti stabili o limita de timp.

Shakespeare School
Shakespeare School este centrul de invatare a limbii engleze din Bucuresti, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregateste anual peste 1.200 de copii si tineri (4-25 ani). Cu trei sedii si o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mandreste cu mii de cursanti care au facut performanta in limba engleza, in tara si in strainatate, dupa ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea calda a profesorilor si masurarea lunara a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School.
Centrul ofera cursuri anuale pentru fiecare varsta si nivel de performanta, cursuri de vara, tabere de engleza in tara si strainatate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL si IELTS, cluburi de conversatie cu profesor nativ si un program de mentoring pentru parinti.

Pentru mai multe detalii, viziteaza www.shakespeare-school.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe