characters characters

Cum alegi caietul de lucru pentru prescolar

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 noiembrie 2011    |   2803 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Cum alegi caietul de lucru pentru prescolarIti doresti sa il ajuti pe copil sa se pregateasca suplimentar fata de ce invata la gradinita. Una dintre optiuni este cumpararea unui caiet de lucru special pentru copiii prescolari. Insa cum poti sti sigur ca l-ai ales pe cel potrivit?


Atunci cand mergi in librarie pentru a cumpara un caiet de lucru pentru copil, ai in vedere mai multe aspecte:
- diferitele edituri care au scos de sub tipar un astfel de caiet,
- preturile diferite (unele sunt ieftine, in timp ce altele ajung sa coste mai mult decat dublu),
- coloritul este diferit,
- materialele aditionale cu care vine caietul sunt diverse (unele apar cu un CD alaturi, cu o diploma la final pentru copil, cu un puzzle sau o jucarie etc.).

Tinand cont de toate elementele de mai sus, cum poti sa faci alegerea cea mai potrivita pentru un caiet de lucru care sa se adreseze strict copilului tau?
1. Tine cont de categoria de varsta caruia caietele de lucru se adreseaza. Nu intotdeauna te poti baza doar pe acest criteriu, deoarece nivelul de dificultate al exercitiilor nu corespunde intotdeauna experientei anterioare de invatare sau capacitatilor copilului. De exemplu, caietul poate fi pentru categoria 5-6 ani, insa exercitiile pe care le cuprind pot sa fi fost facute de copilul tau cu o jumatate de an in urma, astfel ca, ii poti cumpara un caiet care sa se adreseze bobocilor de scoala.

2. De aceea, este bine sa acorzi atentie continutului pe care il are caietul de lucru. Cele mai bune sunt acelea care cuprind exercitii complexe si variate, cu un nivel de dificultate spre care copilul sa poata trece treptat. In plus, deosebit de atractive sunt si cele care combina imaginile cu exercitiile.

3. Ce abilitati formeaza sau imbunatatesc exercitiile propuse? Aceasta este o intrebare la care poti raspunde rasfoind caietele existente pe piata. Ar fi bine sa te gandesti ce anume ti-ai dori sa exerseze mai mult  copilul tau si sa alegi in functie de asta caietul pentru copilul tau ori ai putea sa-l cauti pe cel care combina mai multe tipuri de exercitii.

4. Design-ul este important pentru un caiet care se adreseaza copiilor, insa trebuie sa tii cont si de faptul ca s-ar putea sa ii si distraga atentia. Daca sunt expuse prea multe imagini colorate care nu au legatura cu exercitiile, atentia ii va fi impartita intre exercitiile de rezolvat si imaginile din caiet.

5. Pretul trebuie sa recunoastem ca este important si el. Nu intotdeauna ce este mai scump este si mai bun.

6. Conteaza ce isi doreste copilul? Cu siguranta da. Atentie insa la cum anume il ajuti sa aleaga ce isi doreste. Poti sa ii prezinti doua tipuri de caiete pe care le-ai ales initial tu conform criteriilor mai sus prezentate, iar cel mic se va simti bine stiind ca el a avut de fapt ultimul cuvant in alegerea caietului de lucru.

7. Cere parerea doamnei educatoare. Cu siguranta, va sti sa iti spuna ce caiet se potriveste varstei si aptitudinilor copilului tau, pentru o pregatire suplimentara acasa.

Tu cum ai ales un caiet de lucru pentru copilul tau?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe