characters characters

Cum ajuta povestile audio la imbunatatirea memoriei copiilor

Propus de: Yozy.ro   |   09 iunie 2022    |   596 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

memoria de lucru si povestile audio
Povestile ajuta in general dezvoltarea cognitiva a copiilor, in numeroase feluri: imbunatatesc limbajul, stimuleaza atentia, gândirea si imaginatia si pot creste curiozitatea celor mici. Memoria este de asemenea imbunatatita de povestile audio, in special ceea ce specialistii numesc memorie de lucru.

Ce este memoria de lucru

Memoria de lucru se refera la abilitatea de a retine o cantitate limitata de informatii, necesare pe termen scurt. Este cea care face posibila realizarea de planuri, intelegerea unui text citit, rezolvarea de probleme (matematice, dar si de alt fel), urmarirea unui rationament si invatarea in general. Imagineaza-ti cât de greu ar fi sa realizezi un calcul matematic simplu daca ai uita imediat numerele pe care trebuie sa le aduni sau scazi.

Cum exerseaza povestile audio memoria de lucru

Când asculta o poveste, copilul tine minte toate detaliile care sunt relevante pentru intelegerea povestii. De cele mai multe ori, acest lucru este facilitat de vizualizare – copilul isi imagineaza personajele si evenimente, astfel incât le „vede” in minte. Cu cât copilul este mai captivat de poveste, cu atât memoria sa este exersata mai mult, deoarece atentia ne ajuta sa retinem cât mai multe detalii. Cu fiecare poveste ascultata, copilul isi exerseaza memoria de lucru, care se va dovedi esentiala la scoala, dar si in viata de zi cu zi.

Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe