characters characters

Controlul parental

Propus de: BitDefender   |   10 septembrie 2009    |   6466 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Copilul tau petrece destul de mult timp la computer in absenta ta. Il stii in siguranta, pentru ca este acasa. Dar, conectat la internet,  securitatea copilului tau este relativa...

 

Internetul poate fi o utila sursa de informatii cu valoare educativa. Insa in aceeasi masura, poate afecta negativ dezvoltarea copilului tau. Cu siguranta iti doresti sa il tii departe de site-uri sau jocuri pe care nu le aprobi. Cum sa te asiguri ca timpul petrecut in fata calculatorului nu ii va scadea performantele scolare sau, in cazuri extreme, nu il va pune in pericol pe copilul tau? Programele de control parental te ajuta sa stabilesti anumite reguli pentru accesul la internet, chiar si atunci cand nu esti acasa.

Programele de control parental te ajuta sa:

 • Nu ii permiti copilului accesul la paginile de internet pe care le consideri nepotrivite.
 • Nu ii permiti sa navigheze pe internet in anumite perioade: de exemplu, in intervalul rezervat lectiilor sau seara tarziu cand trebuie sa mearga la culcare.
 • Blochezi anumite aplicatii: jocuri, chat, diverse programe etc.

Programul de Control Parental BitDefender selecteaza paginile web in functie de continutul lor. Astfel, copilul nu va putea vedea paginile cu un continut potential inadecvat varstei sale. Pentru acest lucru, este suficient sa selectezi nivelul de protectie, in functie de varsta copilului tau.  

Exista trei nivele de protectie:
 • Copil: la acest nivel, accesul este restrictionat conform setarilor recomandate pentru utilizatorii mai mici de 14 ani sau pentru utilizatorii cu varste intre 14 si 18 ani
 • Adolescent: sunt blocate paginile cu continut potential daunator: pornografie, sexualitate, droguri, hacking etc.
 • Adult: accesul este nerestrictionat, indiferent de continutul paginilor.

De asemenea, poti sa realizezi o lista de site-uri pe care nu doresti sa le acceseze copilul tau. In plus, BitDefender iti ofera o “lista neagra” cu site-uri nerecomandate copiilor.  Lista este permanent completata cu site-uri nou aparute.

Programul de control parental iti permite sa blochezi accesul si la anumite programe instalate pe calculator. Astfel, copilul tau nu se va putea juca sau nu va putea folosi programele de mesagerie (Yahoo Messenger etc) si aplicatiile media cu care nu esti de acord. In plus, programele blocate in acest fel nu vor putea fi modificate, mutate sau copiate.

De asemenea, poti sa blochezi accesul la mesajele de e-mail sau la site-urile care contin un anumit cuvant. Astfel, te vei asigura ca micutul tau nu va citi cuvinte sau fraze inadecvate cat timp navigheaza pe internet.
    
Exista si optiunea “Limitatorul de timp”, care te ajuta sa blochezi accesul la internet sau la diverse aplicatii in anumite intervale orare. Este util daca vrei sa fii sigur ca timpul petrecut in fata calculatorului de catre copilul tau nu depaseste anumite limite.
 
Toate aceste optiuni sunt simplu de activat si de configurat. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre cum functioneaza filtrele de varsta, dar si despre celelalte optiuni ale programului de control parental, urmareste tutorialul BitDefender.  
 

Copilul tau cat timp petrece in fata computerului? Te-ai gandit sa folosesti un program  de control parental?

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Sunt Parinte
  Sunt Parinte    07.12.2009 - 13:20
  Buna ziua. Sunt din Constanta am doi copii, Ana 7 ani si george de 13 ani. Ca orice parinte eram ingrijorat de informatiile periculoase la care pot avea acces copii pe internet asa ca nu le-am permis accesul la calculator decat in prezenta mea sau a sotului chiar daca asta ne ocupa o buna parte din timpul nostru liber. Acum 3 saptamani au venit la scoala o firma ce aveau o campanie. CAMPANIA STOP INDIFERENTEI ii ziceau, ce promova un produs destinat parintilor cu ajutorul caruia se putea controla si supraveghea activitatea pe internet si calculator.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe