characters characters

Invata-l pe copil sa ia decizii

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 martie 2011    |   6230 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invata-l sa ia deciziFiecare decizie pe care o luam influenteaza directia in care va merge viata noastra. De aceea, inca de la cele mai mici varste, este recomandabil sa ii invatam pe copii sa faca alegeri, sa analizeze posibile solutii, sa se gandeasca la consecintele pe care acestea le-ar putea avea si sa decida, in final, ce este mai bine pentru ei.
 
 

 

cum il inveti pe copil sa aleagaPrescolar: Cum il inveti pe copil sa aleaga?


La varste mai mici, copiilor le este destul de greu sa ia singuri o decizie pentru ca nu au o experienta pe care sa se bazeze, nu au suficiente cunostinte si nici nu au capacitatea de gandire rationala dezvoltata. De aceea, nu putem cere unui copil prescolar sa ia decizii importante, dar il putem incuraja sa faca alegeri.

Citeste articolul complet.


cum il inveti despre deciziiPrimar: Cum il inveti despre decizii?


La aceasta varsta, copiii pot fi implicati in deciziile pe care le iei in familie si pot fi invatati cateva lucruri despre felul in care se iau deciziile. Ajuta-l sa raspunda la cele mai importante intrebari care apar atunci cand trebuie sa faca o alegere, invata-l despre importanta timpului de gandire atunci cand ia o hotarare si foloseste jocul si povestile pentru a-l invata sa ia decizii.
 


Gimnaziu: Ce inseamna un proces decizional?


Este firesc pana la un punct ca adolescentii si preadolescentii sa nu ia intotdeauna deciziile cele mai potrivite, deoarece inca nu au suficienta experienta, iar capacitatea lor de a rationa nu este pe deplin dezvoltata. Il poti invata insa pe copil care sunt etapele prin care trebuie sa treaca pentru a lua cele mai bune hotarari.

 Citeste mai departe despre etapele procesului decizional.

 

 

 

 

Liceu: Adolescentii si deciziile iresponsabile


Se intampla deseori ca dirigintii sa sune parintii pentru a-i anunta despre absentele si notele mici pe care copiii le primesc la scoala. S-ar putea sa ai impresia ca stii totul despre copilul tau. Ca este matur si ca a luat decizii responsabile. Uneori, chiar si cei mai responsabili adolescenti iau hotarari care vor avea consecinte neplacute.

Citeste articolul complet.

 

Ai vorbit cu copilul tau despre aceste aspecte? Care varsta consideri ca pune cele mai multe probleme in privinta luarii deciziilor responsabile?

 

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    28.03.2011 - 10:21
    Se poate spune ca ia decizii cand are un exces de personalitate.Unde copilul ia decizii a fost multa sustinere din partea parintilor care i-au sadit increderea in fortele proprii dar nu l-au dat inapoi nici cand decizia a fost un esec.
  • Utilizator Anonim
    polistef    25.03.2011 - 05:06
    Un alt articol interesant:,,învată copilul să ia decizii!"... De multe ori,viaţa ne-a demonstrat că nici noi, adulţii ,maturii sau batrânii ,nu ştim să luâm decizia cea bună...Cauza poate fi multiplă: necunoaşterea datelor...carecterul persoanei...anumite interese minore în raport cu cele majore...subiectivism...şi altele.Nu ştim să alegem pentru că nu ştim ce vrem,nu ştim cine suntem ,de foarte multe ori!
  • Utilizator Anonim
    isilve    24.03.2011 - 18:10
    Socotesc ca un asemenea articol este bine venit si sa continuati.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe