characters characters

Clasa VIII-a: Cum invata copilul geografie? Geografika

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 octombrie 2013    |   29551 vizualizări

Varsta: 14 ani.

GEografika
Copilului tau nu ii place geografia pentru ca este nevoit sa retina mecanic o multime de notiuni si informatii teoretice? In plus, i se pare destul de dificil sa lucreze pe harta?


Cum ai putea sa il faci sa invete usor si cu drag aceasta materie? INTUITEXT iti propune o solutie. Geografika transforma invatarea “pe de rost” in invatare interactiva, prin descoperire. Copilul incepe cu cele mai simple notiuni si continua cu cele mai complexe, prin harti interactive, jocuri, puzzle-uri, etc.
 


 
Vezi mai multe detalii despre acest produs.
 
 
De ce recomandam acest produs?
  • Folosind acest produs, copilul va dobandi o serie de abilitati: va putea suprapune hartile, compara doua zone, cunoaste detalii geografice inedite, realiza teste interactive si invata prin intermediul jocului.
  • Geografika ofera posibilitatea vizualizarii regiunilor si fenomenelor despre care copilul cunoaste doar informatiile teoretice.
  • Copilul isi poate testa cunostintele si poate afla nivelul la care se situeaza la un moment dat.

Iata ce spune cineva care a utilizat acest produs: "Eu mi-am luat Geografika mai mult de curiozitate, pentru cultura generala. Mi s-a parut foarte utila... am uitat cam multe de cand am terminat scoala. O sa iau sa ii dau cadou si fratelui meu, pentru ca este pasionat."


Cum altfel il ajuti pe copil sa invete geografie?
1. Ajuta-l sa  isi descopere stilul de invatare. Este un pas esential pentru imbunatatirea rezultatelor de invatare la orice materie. In cazul geografiei, unde sunt multe date si informatii care trebuie retinute pe de rost, este important ca elevul sa isi dea seama cum retine cel mai usor informatiile.

2. Daca ai un copil pasionat de geografie, incurajeaza-l sa participe la competitii scolare si olimpiade pe aceasta tema. Asemenea concursuri scolare il pot orienta catre o viitoare cariera si il vor ajuta sa isi perfectioneze cunostintele.

3. Ajuta-l sa isi faca un obicei din a invata la geografie. Geografia se invata in timp, fiind necesara in cele mai multe cazuri repetarea periodica a informatiilor, pentru ca acestea tind sa fie uitate rapid. De aceea, propune-i copilului sa petreceti impreuna 10-15 minute uitandu-va pe o harta sau pe globul geografic, citind informatii interesante din acest domeniu sau urmarind materiale video pe diverse teme din geografie.

4. Propune-i copilului o provocare! Cere-i sa te surprinda cu detalii inedite despre o tara, o regiune geografica sau o localitate din tara noastra despre care el considera ca nu ai auzit inca. Este o ocazie pentru copil sa se orienteze catre locurile “exotice”, mai putin cunoscute, dar cu atat mai interesante. O asemenea abordare a geografiei ii poate trezi interesul copilului, intrucat ii reaminteste cat de multe lucruri nu stim despre alte locuri, culturi si civilizatii. Poti propune aceasta provocare si la nivel de familie. Sarcina fiecarui membru va fi ca intr-o seara prestabilita sa ii surprinda pe ceilalti cu informatiile inedite pe care le detine despre un loc sau o tara despre care ati stabilit cu totii ca va veti informa. Cine aduce cele mai interesante informatii poate sa primeasca la final o recompensa.

5. Aminteste-i copilului despre inceputurile acestei stiinte si despre primii exploratori. Copilul poate fi uimit de viziunea pe care oamenii o aveau in urma cu sute de ani despre lumea in care traim.

Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai invatat la geografie? Ce detaliu te-a surprins cel mai mult cand erai copil, despre tara noastra sau despre fenomenele naturii?

Copilul tau a folosit produsul Geografika? Daca da, te invitam sa ne spui daca i-a placut si daca i-a fost de folos.

Vrei sa ii oferi ajutor copilului tau si la disciplinele la care va da examen la sfarsitul clasei a VIII-a? Ei, bine, ExamenulTau.ro poate fi exact aliatul de care are nevoie. De ce spunem asta? Pentru ca platforma il va ajuta pe copilul tau zi de zi: la teme, teste si bineinteles pentru Evaluarea Nationala. In plus, 70% dintre utilizatorii platformei au obtinut cu pana la 2 puncte mai mult la examen, ceea ce inseamna ca parcurgerea corecta a materiilor, in sistemul propus de ExamenulTau.ro reprezinta o metoda de pregatire eficienta si testata.



Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe