characters characters

Clasa a VII-a: Cum invata copilul matematica? Comoara talharilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 octombrie 2013    |   36618 vizualizări

Varsta: 13 ani.

geometrie clasa 7 comoara talharilor
“Acolo unde este materie, este si geometrie.” (Johannes Kepler)

“Iar acolo unde este geometrie, sunt si probleme”, ar spune un copil de clasa a VII-a, pe buna dreptate. Geometria se invata in general prin rezolvarea de probleme. Cum sa il convingi totusi pe copil ca geometria este o materie accesibila, usor de inteles, desi este asociata intotdeauna cu “probleme”?


INTUITEXT a transformat problemele in “mistere” si “aventuri”, deoarece orice copil este mai interesat de acestea decat de simple formule si desene geometrice.

De aceea, in produsul Comoara Talharilor, relatiile metrice in triunghiul oarecare si relatiile metrice in triunghiul dreptunghic sunt folosite pentru a da de urma talharilor care vor sa impiedice construirea primei scoli de geometrie din Lumea Antica.

Vezi mai multe detalii despre acest produs. 

 

Astfel, copiii vor avea ocazia sa descopere utilitatea practica a formulelor geometrice, pe care le vor intelege mai usor, avand la dispozitie trusa de geometrie virtuala, sintezele, explicatiile, zecile de teste, jocurile interactive si exemplele grafice.



Cum altfel il poti ajuta sa invete geometrie?


1. Copilul tau are nevoie de explicatii clare pentru ca sa se apropie si mai mult de geometrie. Le va gasi cu certitudine in cadrul platformei ExamenulTau.ro. In plus, acest produs educational il va ajuta pe juniorul tau la Matematica (dar si la Limba si literatura romana) atat in efectuarea temelor zilnice, la recapitulari, invatarea anumitor notiuni, cat si in pregatirea pentru teze sau pentru Evaluarea Nationala de la finalul clasei a VIII-a. Va fi multumit sa regaseasca in platforma, toate continuturile programei pentru Evaluarea Nationala, iar tu, ca parinte, vei fi incantat sa analizezi rapoartele de progres generate de catre platforma in mod individualizat.

 

2. Invata-l sa se intrebe mereu “De ce?”. In general, intre regulile geometrice exista o relatie logica. De aceea, atunci cand invata lucruri noi, intreaba-l pe copil cum se leaga aceste informatii noi de ceea ce stie deja si de ce sunt aceste noi informatii valabile. 

3. Daca observi ca intampina dificultati in a intelege lectiile noi, nu amana momentul in care sa remediati impreuna situatia. Cu siguranta, copilul “a pierdut sirul” la un moment dat si este nevoie sa se intoarca pentru a relua notiunile de geometrie. Daca decizi sa il ajuti tu, va fi nevoie sa recapitulati impreuna ce a invatat si sa identificati lectia sau capitolul problematic.

4. Cauta materiale care prezinta geometria intr-o maniera informala. Multi copii inteleg mai usor notiunile de geometrie prin intemediul jocului sau prin intermediul descoperii. Pentru inceput, este mai util sa inteleaga ideea, nu sa retina toate formulele. 

5. Incurajeaza-l sa descopere utilitatea practica a geometriei in mai multe domenii: arta, arhitectura, inginerie, sport, natura, productia de masini etc.

6. Propune-i copilului sa creeze un grup de studiu pentru geometrie. Multi copii inteleg mai bine daca invata impreuna cu alte persoane. De aceea, ii poti propune sa invite acasa mai multi colegi pentru a invata in grup.




“Acolo unde sunt probleme, sunt si solutii.” Important este sa stii cum sa cauti rezolvarile. Tu cum il ajuti pe copil sa gaseasca solutii la problemele de geometrie?

Ati folosit produsul Comoara Talharilor? Dar ExamenulTau.ro?  

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    corina    24.11.2010 - 15:14
    as dori sa fie gratis......:(

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe