characters characters

Clasa a III-a: Cum invata copilul matematica? MateMagia Infruntarea

Propus de: SuntParinte.ro   |   06 octombrie 2013    |   43630 vizualizări

Varsta: 9 ani.

matemagia infruntarea
„Matematica inseamna 50% formule, 50% demonstratii si 50 % imaginatie.”

Un copil de clasa a III-a ar demonstra cu usurinta ca, teoretic, definitia de mai sus nu este corecta. Daca ne gandim mai mult, ne dam seama insa ca fara imaginatie, matematica nu are prea mult sens.

Imaginatia este esentiala in ceea ce priveste conceptele matematice, mai ales atunci cand vine vorba de a oferi
unui copil explicatii despre acestea. Cei mai multi parinti isi amintesc de modul in care au fost nevoiti sa apeleze la diverse situatii ipotetice din care copilul sa deduca ce inseamna a imparti sau a inmulti.


Tot la imaginatie a apelat si INTUITEXT atunci cand a creat produsul MateMagia Infruntarea.

Pentru ca orice parinte stie cat de usor este distras copilul de la exercitiile clasice de matematica, realizate „cu creionul pe hartie”, Infruntarea il transforma pe copil intr-un erou care continua lupta inceputa in prima parte a trilogiei MateMagia, impotriva maleficului Mordeus.


Vezi mai multe detalii despre acest produs.

 

Pentru a invinge, copilul trebuie sa treaca prin probe care ii pun la incercare cunostintele despre inmultirea si impartirea numerelor naturale de la 0 la 1 000 si despre ordinea efectuarii operatiilor.

Folosind imaginatia ca arma principala de „cucerire” a matematicii, specialistii au inclus in produs:
  • explicatii ale notiunilor noi in cadrul unor rezumate teoretice
  • jocuri educationale contratimp
  • probleme cu rezolvare asistata
  • teste de verificare cu grad crescator de dificultate
  • statistici care reflecta performanta copilului
 
Iata ce spune un parinte despre acest produs- Magda G.:"Fetita mea adora aceste lectii. Sunt cu adevarat utile. Felicitari!"


Cum altfel il poti ajuta pe copil sa invete matematica?

1. Prin joaca... intr-un spatiu online sigur, creat de catre specialisti educationali preocupati de modul in care copiii din clasele I-IV integreaza notiunile prevazute in programa scolara. Descopera ScoalaIntuitext.ro! Animatiile de predare, jocurile educationale, testele de evaluare il vor ajuta pe junior sa repete ceea ce doamna le-a predat la clasa la Limba Romana si Matematica, iar experimentele si jocurile il vor ajuta sa descopere informatii despre Arta, Stiinte si Geografie.


2. Ajuta-l sa exerseze inmultirea printr-o metoda alternativa.

3. Incurajeaza gandirea logica a copilului.

4. Incurajeaza-l sa foloseasca, atunci cand este posibil, elemente palpabile care sa il ajute sa exerseze diverse operatii matematice.

5. Dupa ce te convingi ca a inteles lectia si dupa ce si-a terminat temele, ii poti cere sa creeze cateva exercitii care sa cuprinda notiunile recent invatate, insa sub forma unui joc pentru a nu gasi propunerea ta plictisitoare. Este o buna modalitate de evaluare, dar si de exersare a cunostintelor.

6. Daca intampina dificultati in retinerea unor reguli (de exemplu, ordinea efectuarii operatiilor), incurajeaza-l sa isi faca o schema cu aceasta regula. Este important ca informatiile esentiale sa fie scoase in evidenta prin culori si dimensiuni diferite ale cifrelor sau literelor. Astfel, poate sa aiba in permanenta langa el aceasta schema si o poate consulta atunci cand nu este sigur ca rezolva corect exercitiile.

7. Pentru exercitii care sa il ajute pe copilul tau sa aprofundeze notiunile predate la clasa Editura INTUITEXT a creat Caietul auxiliar pentru matematica, clasa a III-a. Matematica va deveni mai usor de inteles cu probleme si exercitii care sa prezinte situatii reale din viata de zi cu zi. Caietul cuprinde si o colectie de fise de invatare si este structurat în 10 unitati tematice.

 

In final, iti provocam imaginatia: Vino cu o strategie creativa prin care sa-ti ajuti copilul sa invete mai usor matematica!
De asemenea, daca ai cumparat acest produs, spune-ne cum ti s-a parut tie si copilului tau!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    12 noiembrie 2014   

    In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

  • VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au”
    VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au” 3
    12 noiembrie 2014   

    Copilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au”  ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.

  • VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza
    VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza 5
    04 februarie 2014   

    Vrei sa fii un parinte bun si sa ai un copil fericit. Ii spui adesea copilului tau ca trebuie sa fie cuminte. Cuvintele “bun”, “fericit”, “cuminte” sunt adjective. Aceste parti de vorbire sunt extrem de frecvente in comunicarea dintre noi si sunt de asemenea, obiectul lectiilor de limba romana pe care le va invata copilul tau in clasa a treia. Cum te vei asigura ca aceste lectii vor fi mai usoare pentru copilul tau?

Mai multe