characters characters

Ce se intampla cand copilul devine personaj principal in povesti

Beneficiile cartilor personalizate pentru copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 august 2020    |   2421 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

carti personalizate pentru copii Elefantul Meu
Copiii cresc admirand si incercand sa imite personaje de povesti si eroi neinfricati, care ii inspira, ii amuza si le deschid noi perspective asupra lumii pe care incep sa o cunoasca. In mod ideal, pe masura ce cresc, copiii descopera in ei insisi calitatile pe care le au eroii lor preferati din povesti. Povestile personalizate pentru copii ii ajuta pe cei mici sa faca acest lucru.

Ce sunt cartile personalizate mai exact? Sunt povesti al caror personaj principal este copilul tau si care au loc in orasul sau satul in care locuiti. Poti adauga chiar si fotografia copilului tau pe coperta. Le poti explora pe cele oferite de editura Elefantul Meu – Carti personalizate pentru copii in functie de varsta, iar mai jos poti afla mai multe despre beneficiile lor.

Beneficiile lecturii alaturi de copil

Ai o multime de motive sa citesti alaturi de copilul tau:

 • lectura ajuta la dezvoltarea cognitiva a copilului, imbunatatindu-i atentia, limbajul, imaginatia si gandirea
 • povestile dezvolta empatia si sunt modalitati perfecte de a-i invata pe copii valorile morale
 • petreci timp placut alaturi de copilul tau, aratandu-i ca te bucuri de compania lui si oferindu-i afectiune

Beneficiile povestilor personalizate pentru copii

La nivel emotional

Relatia parinte-copil devine mai apropiata cand copiii primesc cadouri speciale, asupra carora este evident ca parintii au reflectat cu atentie si cu iubire. De altfel, unul dintre limbajele iubirii este reprezentat de cadouri, iar conditia esentiala pentru dezvoltarea emotionala armonioasa a copiilor este confirmarea constanta ca sunt iubiti si apreciati de catre parinti. Un cadou personalizat poate ramane in amintirea copilului pentru totdeauna, ca dovada a felului special in care parintii il vad pe copil.

Imaginea de sine a copilului este de asemenea influentata pozitiv deoarece copilul are ocazia sa se vada pe sine insusi ca un personaj pozitiv, cu trasaturi dezirabile precum curajul, independenta sau capacitatea de a depasi situatii dificile. Venind din partea parintilor, aceasta perspectiva asupra copilului are un impact si mai mare („Daca parintii mei ma vad ca pe un erou de poveste, inseamna ca am aceste calitati.”). Copiii isi formeaza imaginea de sine in primii ani de viata in relatia cu parintii, care, ca o oglinda, reflecta calitatile copilului prin felul in care comunica si interactioneaza cu acesta.

Increderea in sine si curajul. Cand se vad pentru prima data ca eroi sau protagonisti ai unei povesti, cei mici, dar si copiii de varste mai mari, pot face (constient sau nu) o paralela intre a fi eroul unei povesti imaginare si a fi eroul propriei vieti. O carte personalizata poate fi printre primele ocazii in care copilul descopera ca poate sa aiba initiative, incredere in sine si curaj. Toate acestea se traduc in sentimentul de putere personala - convingerea ca propriile actiuni au efecte asupra lumii din jur si ne duc la atingerea obiectivelor dorite.

La nivel cognitiv

Curiozitatea si motivatia pentru lectura. Cine nu ar fi curios sa citeasca o carte scrisa despre el insusi? Cartile personalizate pentru copii nu sunt ca orice alta carte pe care parintii sau profesorii ii incurajeaza pe copii sa le citeasca. „Au scris o carte despre tine!” trezeste curiozitatea copilului tau mult mai mult decat „Citeste aceasta carte, este interesanta.”. Pentru copiii care inca nu au descoperit bucuria lecturii, o carte personalizata poate fi un prim pas important in aceasta directie.

Gandirea. Povestile in general ii ajuta pe copii sa isi formeze si sa isi exerseze gandirea (rationamente, relatia cauza efect dintre actiuni si fenomene, cronologia si desfasurarea logica a unor evenimente). Povestile personalizate duc aceste procese un pas mai departe, ajutandu-l pe copil sa le aplice asupra propriilor actiuni, deoarece el insusi este eroul povestii.

Limbajul si imaginatia. Datorita implicarii mai mari a copilului in lectura povestii personalizate, beneficiile pe care le aduce cititul (dezvoltarea vocabularului si a capacitatii de exprimare, dezvoltarea imaginatiei) vor fi mai vizibile. Cu cat copilul este mai interesat de lectura, cu atat beneficiile cognitive ale acesteia sunt mai mari.

La nivel social

Beneficiile emotionale si cognitive ale povestilor personalizate se reflecta si in relatiile copilului cu cei din jur: mai multa incredere in sine, mai multa initiativa si empatie sau abilitati mai eficiente de comunicare.

Povestile personalizate pentru copii pot fi o surpriza care le aduce bucurie, le arata ca sunt apreciati si iubiti si ii ajuta sa se priveasca pe ei insisi dintr-o perspectiva pozitiva. Daca ti-am trezit curiozitatea, exploreaza Cartile personalizate pentru copii, in functie de varsta oferite de editura Elefantul Meu. Vei descoperi o multime de aventuri al caror protagonist poate fi chiar copilul tau!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe