characters characters

Ce jucarii cumparam scolarilor?

Propus de: Echipa Intuitext   |   28 decembrie 2009    |   2807 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Copilul tau a crescut si face din ce in ce mai des mofturi mai ales in privinta cumparaturilor. Iti propunem sa realizezi urmatorul exercitiu: scrie pe o foaie de hartie ce jucarii crezi ca i s-ar potrivi conform varstei pe care o are, iar dupa ce citesti indicatiile noastre, observa daca exista diferente intre lista ta si a noastra.

In special in perioada sarbatorilor, magazinele pentru copii devin arhipline cu jucarii de tot felul. Daca vrei sa mergi prin magazine cu gandul ca te vei hotari pe moment ce anume ii vei cumpara, este bine sa ai in vedere si o alta abordare a situatiei.

Vorbim de un concept prezentat in literatura de specialitate drept paradoxul alegerilor. Cu cat avem mai multe posibilitati, cu atat cresc standardele noastre si ne este mai greu sa luam o decizie. Vrei sa-i cumperi copilului o bicicleta, dar stii ce culoare vrei sa aiba, cate viteze, cu scaun flexibil, din burete sau alt tip de material, cu roti luminoase, simple sau cu cine stie ce efecte? Astfel, ideea de a merge si a te decide in magazin ce anume vrei sa cumperi iti va da mai multe batai de cap decat credeai. Ideal ar fi ca de acasa sa pleci cu un plan bine pus la punct.

Iata o schita:
  • Ia in considerare varsta copilului atunci cand vrei sa-i cumperi o jucarie.
  • Gandeste-te la ce suma de bani esti dispus sa cheltui pentru a cumpara cadoul. Stabileste o suma minima si una maxima. Iti va fi mult mai usor sa stii in ce interval financiar va trebui sa te incadrezi si asta te va ajuta si la o mai rapida selectie a jucariilor de pe raft.
  • Formeaza-ti o idee despre ce anume si-ar dori copilul tau. Este vorba de un obiect mai mare si in principiu mai costisitor (precum bicicleta, telefon mobil, laptop, sistem audio etc.) sau de mai multe jocuri si jucarii?

Si pentru ca acum ai cel putin un punct de pornire in goana dupa jucarii, iata si cateva aspecte de care ar fi bine sa tii cont atunci cand le cumperi:
  • Bicicletele, skateboard-ul, rolele sau scuterele ar trebui sa fie insotite de masuri de protectie de genul: genunchiere, cotiere si casca.
  • Curelele trebuie sa fie foarte bine fixate si atasate de mijloacele de transport pentru copii in asa fel incat sa nu se transforme in posibile modalitati de strangulare.
  • Mare atentie la jucariile ce presupun utilizarea de sageti sau unelte foarte ascutite (darts).
  • Jucariile gen pusti si arme ar fi bine sa nu fie de culoare inchisa, ci cat mai colorate,  pentru a nu fi confundate cu arme reale.
  • De asemenea, invata-l pe copil ca jucariile precum pistoalele cu bile, sagetile de la darts sau de la arc nu trebuie sa fie indreptate niciodata spre o alta persoana. Astfel, se vor evita posibilele accidente.

Dupa ce le-ai achizitionat, iata cateva atentionari privind ingrijirea lor:
  • Bicicletele si jucariile care se pot utiliza in afara casei nu ar trebui sa aiba urme de rugina. Foloseste uleiuri speciale pentru a le mentine in stare cat mai buna.
  • Verifica mereu jucariile daca nu au piese distruse in componenta. Incearca sa le repari, iar daca nu reusesti, pune-le intr-un loc unde nu sunt la indemana copilului pentru a  avita ranirea acestuia.
  • Ofera jucariilor care nu mai sunt utilizate atat de frecvent un loc de adapost, unde copilul nu are acces foarte frecvent. In acest mod eviti si distrugerea lor din cauza conditiilor meteo (ninsoare, ploi sau temperaturi foarte scazute).

Acum, dupa ce ai citit toate recomandarile de mai sus, nu-i asa ca achizitionarea unor jucarii nu ti se mai pare un proces atat de simplu? Este bine sa fie cat mai complex pentru ca in final este vorba de sanatatea si dezvoltarea din toate punctele de vedere a scolarului tau.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe