characters characters

In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative

Propus de: Yozy.ro   |   11 august 2022    |   182 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 0 - 3 ani.

jocuri povesti
De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur. Cu cat povestile ascultate de copii sunt mai prezente in joaca si in conversatiile copiilor, cu atat limbajul, gandirea si memoria celor mici au de castigat. Poti incuraja aceasta trecere a povestilor in realitatea de zi cu zi a copiilor prin cateva idei de jocuri si activitati creative.

Jocuri si activitati creative inspirate de povesti

Mimeaza o poveste/Ghiceste povestea

Iata o idee simpla de activitate, pe care o puteti juca impreuna cu alti copii sau doar tu si copilul tau. Fiecare dintre voi mimeaza titlul unei povesti, pe care celalalt trebuie sa o ghiceasca. Puteti folosi nu doar gesturi nonverbale, ci si indicii desenate. Este o activitate care exerseaza limbajul nonverbal al copilului, imaginatia si motricitatea, dar si capacitatea de gandire. Copiii cu varsta peste 4 ani se pot bucura cel mai mult de acest tip de jocuri.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Povesti inventate de copii
  Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
  21 iulie 2022   

  La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.

 • Jocuri de vara
  Jocuri de vara pentru intreaga familie
  18 iulie 2022   

  Idei de jocuri pentru dupa-amiezile de vara.

 • Jocuri de vocabular pentru vacanta
  Jocuri de vocabular pentru vacanta
  07 iulie 2022   

  Drumurile lungi de vacanță pot fi relaxante pentru adulți, dar monotone pentru cei mici. În momentele de plictiseală, jocurile de limbaj sau vocabular apar deseori în mod spontan în rândul copiilor, mai ales la vârste mici, când imaginația și fascinația pentru cuvinte sunt la cote înalte.

Mai multe