characters characters

Ce instrument muzical sa alegi pentru copilul tau, in functie de personalitatea lui

Propus de: Boem Club   |   12 februarie 2014    |   3423 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ai un copil pasionat de muzica si vrei sa il inscrii la un curs. Insa care este instrumentul potrivit pentru el? Poti gasi raspunsul la aceasta intrebare mai jos, afland mai multe despre instrumentele potrivite copiilor in functie de personalitatea lor.
In procesul alegerii unui instrument muzical potrivit pentru copii este bine sa tinem cont de o multitudine de aspecte, printre care si de personalitatea micutilor.

Pianul
Spre exemplu, pianul este un instrument pe care cei mai multi muzicieni il recomanda pentru dezvoltarea auzului in general si pentru dezvoltarea auzului armonic in special. Este cel mai accesibil instrument pentru varstele mici, dar si cel mai usor de inteles pentru ca sunetul se obtine imediat, prin simpla apasare a claviaturii. Pianul este potrivit pentru toate tipurile de copii, de la cei timizi pana la cei foarte energici deoarece impune o anumita disciplina, dar totodata reuseste sa dezvolte si nivelul de incredere in sine pentru cei care reusesc sa invete sa cante o piesa preferata.
Pentru parintii care considera ca investitia intr-un pian este prea mare, se recomanda achizitionarea unei pianine sau a unei clape electronice, pentru studiul individual.

Tobele
Instrumentele de percutie, asa cum sunt tobele, sunt potrivite pentru copiii energici, chiar hiperactivi, care isi pot consuma energia prin lovirea, intr-un mod distractiv, dar in acelasi timp educativ, cu betele. Este garantat ca in cadrul unui curs de percutie copiii se vor distra pe cinste si vor dori cu siguranta sa revina deoarece este unul dintre instrumentele cele mai distractive pentru ei. Daca locuiti la bloc si din cauza zgomotului pe care aceste instrumente il creeaza, nu va puteti permite sa achizitionati un set de tobe, frecventarea unui curs de percutie de doua ori pe saptamana este o alegere potrivita pentru micutii cu foarte multa energie.

Chitara
Chitara este deseori un instrument ales de copii, uneori de cei care sunt mai introvertiti, insa acest aspect ar trebui privit si dintr-o alta perspectiva, deoarece studiul chitarei dezvolta nivelul de independenta la copii. Copiii pot alege sa cante la chitara acustica sau electrica insa pentru instrumentistii amatori se recomanda inceperea studiului pe chitara acustica, urmand ca dupa o anumita perioada de timp sa se poata face trecerea cu usurinta la varianta electrica.
Pentru copiii care studiaza chitara partea sociala este foarte importanta, asa ca este recomandat sa se incerce implicarea lor in anumite grupuri muzicale, eventual alaturi de alti instrumentisti, astfel incat sa se creeze si sentimentul de apartenenta la un grup.

Vioara
Daca vorbim de instrumente cu corzi, trebuie sa ne oprim si asupra viorii, care este un instrument apreciat tocmai datorita faptului ca presupune mai mult efort decat celelalte instrumente, stiindu-se ca necesita mult mai mult timp pentru studiul individual, in prima faza. Fiind  un instrument cu arcus relativ mic, disponibil in diferite forme si marimi, nu foarte scumpa, vioara poate fi transportata si folosita cu usurinta de copii si este recomandata acelora care sunt rabdatori, dedicati si dispusi sa isi dedice destul de mult timp pentru studiu. Totusi, satisfactia de a interpreta piesa favorita la vioara este pe masura.

Fluierul
Printre cele mai indragite instrumente de suflat, fluierul poate fi studiat de copii incepand cu varsta de 4 ani. Acesta este un instrument care nu presupune foarte mult efort si este totodata foarte distractiv. Poate face trecerea catre studierea altor instrumente inrudite precum clarinetul, flautul, naiul sau oboiul si este potrivit atat pentru copiii emotivi, retrasi cat si pentru cei extrem de sociabili si extrovertiti.
Daca totusi, in urma acestor recomandari, parintii nu se pot hotari asupra unui instrument muzical, la Scoala de Muzica Boem Club copiii pot urma testari ale abilitatilor muzicale, lectii in urma carora profesorii le pot recomanda anumite instrumente, in concordanta cu abilitatile lor in domeniu.

De asemenea, parintii, impreuna cu copiii pot lua parte la workshop-uri in cadrul carora sunt prezentate in detaliu anumite instrumente muzicale, se fac recomandari si se descriu beneficiile studierii instrumentului respectiv. Aceste demonstratii practice au loc periodic si au fost create special din dorinta de a oferi informatii concrete, din partea unor specialisti, cu privire la alegerea unui anumit instrument muzical.

 Pictura, actorie sau astronomie pentru copii la Fundatia Calea Victoriei Boem Club
Scoala de Muzica Boem Club este cea mai mare scoala privata de muzica din Bucuresti, care se adreseaza tuturor celor care doresc sa invete sa cante, indiferent de varsta sau nivel de pregatire muzicala. La Boem Club poti alege dintr-o varietate de cursuri de muzica: lectii de pian, chitara, canto, vioara, percutie, violoncel, educatie muzicala pentru prescolasi si cor de copii.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe