characters characters

Educatia costa. Acum ai solutii gratuite pentru copilul tau din clasele I-IV

Scoala se reinventeaza - cum ne adaptam la invatarea online

Propus de: SuntParinte.ro   |   22 mai 2020    |   2188 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

solutii alternative de educatie
A fi parinte este tare greu in timpul acestei situatii noi.

Scoala online, teme, serviciu, treburi de ale casei. In concluzie: foarte multe griji care se rasfrang asupra ta ca parinte. Printre cele mai mari este ca educatia copilului tau, datorita contextului actual, va avea de suferit.

A inteles copilul materia predata online? Va putea recupera materia care nu a fost predata in totalitate sau care nu a fost inteleasa in totalitate? Va fi nevoie de meditatii? Vor fi acestea posibile in viitor? Cum vor merge copiii la scoala anul viitor?

La toate aceste intrebari se adauga grijile financiare care au venit pentru multi dintre noi o data cu schimbarile aduse de masurile de prevenire a pandemiei.

In tot acest context apasator, exista si lucruri care ne pot ajuta. Iata unul dintre ele. Scoala ONLINE poate fi un pic mai usoara cu ScoalaIntuitext.ro!

„Rolul parintilor a devenit mult mai complex in perioada izolarii sociale, fiind nevoiti brusc sa isi asume si responsabilitatea educatiei scolare a copiilor. Pentru majoritatea parintilor, aceasta situatie se dovedeste dificila, din motive lesne de inteles: relatia parinte-copil este diferita de cea dintre cadrul didactic si elevi, copiii invata acasa intr-o situatie de izolare sociala, iar toate avantajele aduse de interactiunea cu alti copii au fost pierdute. In plus, parintii nu au pregatirea pedagogica necesara pentru a explica, a evalua sau a ajuta copiii in momentele dificile de invatare. De aceea, orice resursa educationala pregatita de cadre didactice si specialisti poate fi de real ajutor parintilor. Platformele online de invatare au avantajul ca explica pe intelesul copiilor notiuni dificile, ii ajuta pe parinti sa evalueze progresul copilului si urmeaza programa scolara.”, arata Gabriela Alama, expert parenting.


ScoalaIntuitext.ro este o platforma online de invatare dedicata copiilor din clasele primare, unde acestia pot explora este 800 de animatii de predare, 450 de jocuri educationale, 70 de experimente interactive si 75 teste de evaluare, toate pregatite de experti in educatie si invatare.

Primul pas:

Descopera : Cum folosim Pagina Copiilor


Motive care te vor incanta la ScoalaIntuitext.ro.


Cum te ajuta mai exact, pe tine ca parinte:

 • nu trebuie sa te mai gandesti la costuri, pentru ca ai acces Gratuit.
 • poti descarca rapoartele ce iti prezinta activitatea copilului tau pe platforma si ii poti descoperi golurile in cunoasterea notiunilor.

Vei fi bucuros sa afli cum il ajuta pe copilul tau:

 • sa inteleaga notiunile mai dificile prin filme cu explicatii clare pe intelesul lui si cu exemple din situatii reale de viata;
 • ii ofera contextul sa isi antreneze memoria si capacitatea de a fi atent la lectii, sa isi dezvolte istetimea, agerimea si creativitatea;
 • ofera filme de predare cu explicatii clare, pe intelesul copiilor, jocuri de exersare, teste de evaluare;
 • poate fi folosita in diferite momente ale lectiei, dar si individual, pentru intelegerea notiunilor.

Al doilea pas:

Intra pe ScoalaIntuitext.ro, creeaza-ti cont si exploreaza impreuna cu copilul tau toate resursele educationale disponibile. Aici vei gasi resursele adecvate saptamanilor de sfarsit de an scolar.


ScoalaIntuitext.ro este un produs educational online AVIZAT de Ministerul Educatiei, produs in care vei regasi 100% programa scolara pentru clasele I-IV
.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe