characters characters

Cat il lasi la televizor

Propus de: ClickPentruFemei.ro   |   14 iulie 2014    |   1287 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/sagesolar/8225630274


Televizorul ii fascineaza pe copii de la cele mai fragede varste, iar ei si-ar petrece ore in sir in fata micului ecran. Asa au parte de clipe relaxare, insa obiceiul acesta se poate transforma numaidecat in dependenta. Iar tu trebuie sa eviti asta.


Recunosti cu siguranta tabloul: sta pe canapea, are privirea fixa spre ecran, iti raspunde monosilabic la orice intrebare, iti zice ca a mancat, desi farfuria cu mancare e neatinsa. E mirajul televizorului. De aceea, privitul cutiei colorate, cu filme si desene animate, e musai sa aiba o masura.


Nu mai mult de doua ore pe zi

Potrivit profesorului Dimitri Christakis, de la Universitatea din Washington, Statele Unite ale Americii, este ideal ca un copil sa nu se uite la televizor pana la varsta de trei ani.

Oamenii de stiinta spun ca in primii trei ani de viata, pentru a se dezvolta sanatos, micutii trebuie sa observe lumea din jur, sa invete sa se joace, sa comunice. Iar timpul petrecut in fata televizorului ii priveaza de acest lucru.


Televizorul ii impiedica sa se concentreze

In urma unor studii, oamenii de stiinta au constatat ca micutii care s-au uitat la televizor in primii ani de viata au avut note mai mici la teste si au avut si probleme de concentrare la scoala. Si intre 4 si 14 ani, abuzul de televizor, mai ales seara, are un efect negativ asupra copiilor, pentru ca le poate perturba somnul si puterea de concentrare.

De aceea riscul de a lua o nota mai mica la scoala este mai mare.  Pentru ca astfel de efecte nocive sa nu fie resimtite, este indicat ca un copil sa nu petreaca mai mult de doua ore pe zi in fata micului ecran.


Citeste continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe