characters characters

Castele din Romania

10 destinatii pentru o vacanta de poveste

Propus de: SuntParinte.ro   |   09 iulie 2019    |   1580 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

castele din Romania
Daca vrei sa cuceresti simpatia unui copil, spune-i o poveste. Povestile au fost dintotdeauna un taram necunoscut pe care copilul pasea impreuna cu cel care ii spunea povestea. Povestile incita imaginatia si creativitatea, ii face pe copii sa viseze si sa creada despre ei si despre lume ca este un loc magic. Pentru ca povestile adesea sunt spuse din carti, noi iti propunem ca in aceasta vara, sa il duci pe cel mic in locuri de poveste.

Citeste si:

Parcuri nationale din Romania

Parcuri acvative pe care le puteti vizita in aceasta vara


Romania are o multime de castele, care mai de care mai frumoase si mai incarcate cu povesti. Pe parcursul vacantei de vara, poti incepe sa vizitezi macar o parte dintre ele. Iata care sunt propunerile noastre:

Castelul Peles si Castelul Pelisor din Sinaia, judetul Prahova

Probabil cel mai popular castel din Romania, Peles este parca rupt din cartile de povesti, in mijlocul naturii. Este impresionant in exterior, dar si in interior, unde poti vizita Salile de Arme, Sala de Muzica sau Sala Maura. Castelul a fost construit in 1874 la initiativa lui Carol I, primul rege al Romaniei.

An de an aici vin in vizita milioane de turisti romani, dar si straini. Daca doriti sa-l vizitati, puteti face asta de marti pana duminica, intre 9.15 si 16.15, exceptie facand ziua de miercuri cand programul incepe de la ora 11.00.


Castelul Cantacuzino, Busteni, judetul Prahova

La aproape 2 km de castelul Peles se afla castelul Cantacuzino, construit in 1911 la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al Romaniei.

Construit in stil neoromanesc, pe o suprafata de 3148 mp, castelul abunda in bogatie, de la scarile de marmura, vitraliile deosebite, semineele sau usile din stejar sculptate. Aleile parcului din jurul castelui va vor duce la fantani arteziene, cascade si o grota.

Programul de vizitare este de duminica si pana vineri intre orele 10.00-18.00, iar sambata de la 10.00 la 19.00. Exceptie fac zilele in care castelul gazduieste diferite evenimente. De aceea, este recomandat sa consultati site-ul oficial al castelului inainte de a planifica o vizita.

Castelul Bran, judetul Brasov

Despre Vlad Tepes si Dracula, cu siguranta copilul tau a auzit la scoala sau la televizor. Aici e locul din care au inceput povestile si legendele. Castelul-cetate a fost construit cu 600 de ani in urma, intr-o stanca, cu scopul de a supraveghea intreaga vale. Castelul este mic, dar romantic, incarcat de farmec, dar si de istorie.

Pe timpul verii, castelul poate fi vizitat lunea intre orele 12.00-18.00 si de marti pana duminica intre 09.00-18.00.


Castelul Corvinilor din Hunedoara

Castelul Corvinilor sau castelul Huniazilor cum mai este numit, ii intampina pe vizitatori cu un pod lung din lemn, asezat pe stalpi puternici din piatra si beton, impresionand prin eleganta arhitecturala.

Castelul a fost ridicat in secolul XV de Ioan de Hunedoara, pe locul unei cetati de aparare, pe malul unui parau. Vizita la castel va va purta prin Sala Cavalerilor, Sala Dietei si pe treptele scarii spirala, dar si prin legendele castelului, care sunt numeroase.

Puteti vizita castelul de luni pana duminica intre orele 9.00 si 20.30, iar ultima intrare se face cu 45 de minute inainte ca portile castelului sa se inchida.

Castelul Banffy, Bontia, judetul Cluj Napoca

Din 2013 a devenit tot mai cunoscut si vizitat, datorita festivalurilor de muzica care se desfasoara in zona. Castelul are o arhitectura atat baroca, cat si renascentista, romanica si neogotica. Aceste aspecte i-au facut pe muzeografi sa-l numeasca "Versailles-ul Transilvaniei".

Potrivit site-ului oficial al castelului, ultimul locuitor al castelului a fost contele Miklós Bánffy, un intelectual avangardist, politician, scriitor, grafician si director de opera, care a parasit castelul in octombrie 1944, fugind de trupele germane in retragere, care au jefuit si ars cladirea. Incendiul a dus la pierderea bibliotecii si a galeriei de portrete, iar frumusetea interioarelor castelului mai poate fi admirata doar in fotografiile de epoca.

In fiecare zi a saptamanii, castelul poate fi vizitat intre orele 08.00-20.00, iar daca exista cerere, au loc tuturi in 3 limbi.

Castelul Sturdza din Miclauseni, judetul Iasi

Castelul a fost construit in perioada 1880 - 1904 de către George A. Sturza pe locul unui vechi conac din 1755. Ghidul de la intrare va fi de mare ajutor fiindca el iti va spune toata istoria acestui castel in dulcele grai viu, moldovenesc. In afara de castel, puteti vizita parcul Dendrologic din jurul sau, cu o varietate de arbori impresionanti (stejari cu varsta de sute de ani, dar si arbori ornamentali) si Manastirea Miclausani.

In prezent, vizitele la castel se fac din ora in ora, grupurile sunt insotite de ghizi, iar programul de vizita, in afara de ziua de luni este intre orele 12.00-17.00.

Castelul Karolyi din Carei, judetul Satu Mare

Pe locul castelului a fost construita initial casa familiei Károlyi, transformata in secolul XVI in cetate de aparare impotriva pericolului turcesc, iar incepand din 1792, in castel. Aspectul actual al castelului este datorat transformarii din perioada 1894-1896. De-a lungul timpului, castelul a gazduit un sanatoriu, un cazino si o scoala militara. In prezent, castelul este muzeu, oferind vizitatorilor o expozitie de interioare istorice si o expozitie de istorie locala.

Castelul Ghika-Comanesti, judetul Bacau

Este fosta resedinta de vara a familiei Ghika, a fost construit in 1890, dupa planurile arhitectului care a proiectat si Ateneul Roman, Albert Galleron. In prezent, in castel functioneaza Muzeul de Etnografie si Arta „Dimitrie N.Ghika – Comanesti.

Castelul Szentkereszty, Arcus, judetul Covasna

Initial un conac al familiei Szentkereszty, castelul a trecut prin mai multe perioade de constructie si transformari. Inconjurat de un parc impresionant, castelul este in prezent retrocedat proprietarilor, care intentioneaza sa il transforme intr-un loc dedicat culturii si artelor. Deoacamdata, vizitatorii castelului il pot admira din exterior, bucurandu-se de experienta unei plimbari prin parcul dendrologic.

Cetatea Fagarasului, Fagaras, Brasov

Lucrarile la aceasta cetate au inceput in anul 1310, iar scopul constructiei a fost de a proteja transilvanenii de popoarele dusmane, tatarii si otomanii. Cetatea are o lunga istorie si a fost enumerata printre cele mai frumoase castele din lume de site-ul de turism Hopper. Poate fi vizitata de marti pana duminica intre orele 8.00-19.00, in weekend progarmul fiind de la ora 10.00 si pana la 18.00.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe