characters characters

Ce poti face in mini-vacanta de august la Ideo Ides cu cel mic?

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 august 2023    |   794 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Program evenimente copii Ideo Ideis
În perioada 11 – 18 august, in Alexandria, la mai putin de 90 de minute de București, are loc editia cu numarul 18 a Ideo Ideis Festivalul de teatru tânar. De 18 ani, culorile festivalului inunda strazile orașului, in timp ce comunitatea locala se dezvolta odata cu evenimentul devenit astazi un fenomen – un manifest artistic și social.

Programul de anul acesta este foarte ofertant pentru a petrece timp de calitate in familie, incluzând numeroase activitati de copii. Toate au intrarea libera! Iata recomandarile noastre, venite direct de la organizatori:

Sâmbata, 12 august, de la ora 18:00, in Parc Vedea va avea loc un spectacol inedit de ventrilocie, recomandat intregii familii, urmat de un atelier pe aceeași tema. „Crina și papușile vorbitoare” va invita sa descoperiti cea cea mai noua forma de divertisment din România – ventrilocia (arta de a vorbi fara sa-ti miști buzele) – alaturi de Crina Zvoboda. „Când sustin un atelier de actorie sau ventrilocie, pentru mine e important sa le las copiilor libertatea de a se exprima și experimenta. Ma intereseaza foarte mult ca ei sa creeze, sa inventeze. Copiii se exprima mai ușor prin intermediul unei papuși, comunica mai ușor cu ea. Papușile nu sunt acea autoritate pe care o reprezinta oamenii mari. Ventrilocia este o arta foarte complexa, este mai mult decât arta de a vorbi fara sa iti miști buzele. Ca sa fii un bun ventriloc trebuie, in primul rând, sa fii un bun actor, sa reușești sa exprimi prin intermediul unui obiect sentimente și emotii, sa interactionezi cu personajul tau ca și cum ar fi o persoana reala, sa reușești sa comunici cu publicul prin intermediul lui. La atelierul de sâmbata, o sa ii ajut pe copii sa iși creeze câte un personaj cu ajutorul unor șosete. O sa pornim de la ideile lor, o sa ii las sa experimenteze și sa se bucure de experienta. Cum ar zice americanii: `It will be a lot of fun!’”, a explicat Crina.

Weekend-ul continua pe 13 august, tot in Parc Vedea, cu un spectacol semnat de Ioana Ernea, „Cei trei purceluși” – va fi cu cântec, cu joc și cu lectii importante de viata, cum ar fi ca graba și lenea strica treaba și ca lacomia trufia se platesc.

Începeti saptamâna cu povestea unei vrajitoare care credea ca se face mai frumoasa atunci când auzea copiii tipând de frica. Într-o zi, vrajitoarea a inchis in castelul ei o fetita pe care incearca sa o sperie cu tot felul de creaturi mai mult sau mai putin fantastice. Dar cum socoteala de acasa nu se potrivește niciodata cu cea din târg, cu ajutorul acestora, fetita devine din ce in ce mai curajoasa. Spectacolul „Castelul Vrajitoarei”, semnat de aceeași Ioana Ernea, se desfașoara tot in Parc Vedea pe 14 august, de la ora 10:00. Apoi, seara, de la 18:00, in același loc sunteti așteptati la un spectacol prezentat de Ideo Ideis Laboratorul - „Ora de papuși” – un spectacol interactiv pentru toata familia. În cadrul sau copiii și chiar parintii devin artiști: danseaza alaturi de marionetele Storki și Noki, il antreneaza și pe Viermișorul Tigrut, il demasca pe poznașul Mot, o poarta pe Micuta Inventatoare Bo Piper catre nori! Fiecare poveste este plina de umor, dar și de lectii despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și implinirea viselor cu orice pret!

Bucurati-va de ziua libera de 15 august in curtea ROMFRA din Alexandria: dimineata, la ora 10:00, are loc lansarea de carte „Povești cu pași mici”, de Raluca Moldovan – o colectie de fragmente din copilaria multora dintre noi. Imediat dupa, de la 11:00, in același loc, sunteti invitati la Atelierul de distractie, cu Andra Mirescu, unde gheata carbonica este transformata in nori și spuma, apa plata in apa minerala, liniștea in explozii de fum. În cadrul atelierului, cei mici vor putea sa ia contact cu gheata carbonica de foarte aproape, vor putea sa o atinga și sa faca experimente, primind apa, pahare și gheata, apoi se vor juca cu spuma realizata din combinatia de apa, gheata și sapun.

Pe lânga activitatile de copii, editia de majorat Ideo Ideis va propune numeroase ateliere, proiectii de film și spectacole de teatru. Puteti consulta online programul complet: https://www.ideoideis.ro/festivalul-program-18

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe