Articole
-
Ai un copil pasionat de matematica? Pe 13 ianuarie poate participa la testul online de pregatire pentru olimpiada de matematica ViitoriOlimpici.ro
Un an nou, noi obiective si dorinte. Daca ai un copil pasionat de matematica si dornic de o experienta noua de invatare, vorbeste-i despre concursul ViitoriOlimpici.ro.
-
Incepe o noua editie a Concursului Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro
Editia cu numarul XIV a Concursului Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro incepe in data de 3 octombrie 2022 si se finalizeaza pe data de 14 mai 2023.
-
Cum pot fi copiii ajutati sa aiba performante in situatii de stres
In situatiile de testare (examene, teze sau teste obisnuite), unii copii tind "sa uite tot" chiar daca inainte de examen stiau materia foarte bine.
-
Evaluarea Nationala 2014: clasele a II-a, a IV-a, a VI-a. Tot ce trebuie sa stii ca parinte
Esti parinte si copilul tau termina anul acesta clasa a II-a, a IV-a sau a VI-a? Te gandesti emotionat la acest moment? Afla in continuare informatii despre aceast subiect.
-
Copiii si concursurile scolare 7
Pana la varsta de 5 ani, a fi in competitie nu inseamna pentru copii decat un prilej de distractie. Pe masura ce cresc, situatiile in care sunt nevoiti sa concureze cu alti copii devin mai importante pentru ei, putand deveni ocazii de crestere si evolutie. In aceeasi masura insa, competitiile pot deveni sursa de stres, afectand negativ evolutia copilului. Cat de indicat este pentru un copil sa participe la concursurile scolare?
-
Povestea copiilor care participa la multe concursuri scolare 27
Secventa de vineri, la clasa IEu: - Sunteti toti sanatosi, voiosi? Incepem ora de creatie?Maia: - Nu, Raluca, eu sunt foarte tristaEi: - De ce?Maia: - Azi au fost calificarile pentru concursul de mate, iar tata mi-a spus ca daca nu iau FB nu mai vorbeste cu mine. Am avut 6 greseli, deci nu va mai vorbi cu mine!
-
Cum il inveti pe copil ce inseamna competitia 2
Il incurajezi pe copilul tau sa participe la concursuri scolare? Este important pentru voi ca cel mic sa ia note mai bune decat colegii lui de clasa? Daca ai raspuns afirmativ la aceste intrebari, inseamna ca il incurajezi pe copil sa dezvolte un spirit combativ si esti convins de rolul important pe care il joaca competitia in dezvoltarea fiecaruia dintre noi. Este bine sa ai in vedere insa si diferenta dintre competitia benefica si cea nesanatoasa.
-
Cum il ajuti pe copil sa nu fie afectat de stresul colegilor inainte de examen? 1
Cu siguranta copilul tau a simtit deseori inainte de concurs cum intreg corpul sau reactioneaza la emotiile care il cuprind. Este bine sa il asiguri ca este absolut normal sa aiba emotii in astfel de situatii si ca nu este singurul care trece prin asa ceva. Prezenta celorlalti copii care participa la acelasi concurs ca si copilul tau poate intensifica stresul copilului, acesta preluand cu usurinta starile emotionale ale celor din jur.
-
Cum il ajuti sa depaseasca emotiile inainte de concurs? 2
Fie ca este primul concurs la care participa, fie ca sunt obisnuiti cu olimpiadele si competitiile, copiii sunt afectati de ceea ce numim in general “emotiile dinaintea examenului.” Este vorba de o stare de anxietate numita si “trac”, pe care o traiesc si actorii, inainte de intrarea pe scena. Cu siguranta, ai dori sa afli cum poti sa il ajuti sa le depaseasca si sa “isi intre in rol” cat mai usor.
-
Teama de nereusita la olimpiada
Copilul tau se pregateste pentru performanta: olimpiada sau alt fel de competitie. Vrea sa dea tot ce poate pentru a fi cel mai bun. Isi petrece zilele invatand fara macar sa-si dea voie sa mai respire sau sa mai ridice privirea de pe foaie. Si face asta pentru a privi spre visul sau: “Vreau sa fiu cel mai bun”.