characters characters

Antibioticele la copii

Propus de: DoctoritadeCopii.ro   |   26 ianuarie 2018    |   2595 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

antibiotic copii
De ce sa nu dam totusi antibiotice, macar pentru siguranta?

Aceasta este intrebarea multor/chiar tuturor parintilor, si – s-o recunoastem – a multor medici. Eu mi-am pus aceasta intrebare in angoasa primilor ani de practica, in care teama de a nu face mai mult rau era coplesitoare.

Tocmai datorita acestei temeri, acum ASTEPT si ma gindesc de mai multe ori inainte sa iau decizia unei antibioterapii.

Cum de cele mai multe ori sunt in fata acestei decizii pentru un rosu in gat cu febra, daca nu am certitudinea necesitatii antibioticului, astept rezultatul testului rapid si apoi a culturii (daca am cerut-o) si astept sa vad evolutia copilului sub tratament simptomatic, dand timp “soldatilor” din corpul copilasului sa isi faca datoria!

ANTIBIOTICE – PRO si CONTRA

Antibioticele distrug bacteriile (sau le fac ineficiente).

Acesta este scopul lor si datorita lor, multe din bolile care decimau populatii intregi inca de-a lungul istoriei nu chiar indepartate pot fi tinute sub control. Contribuie la starea de sanatate mult ameliorata de care ne bucuram acum – dar pot avea si un rol in deprecierea acesteia.

S-a dovedit ca excesul de antibiotice poate duce la diabet, obezitate ( chiar in contextul unei alimentatii echilibrate), astm bronsic precum si alergii alimentare, de mediu si eczeme, boli reumatice (artrita reumatoida juvenila), boli inflamatorii intestinale etc.

Si toate acestea prin alterarea florei saprofite (normale) a corpului si in special a intestinului, considerat poate cel mai important organ imun al corpului! Abia in ultimii 10-20 de ani s-a descoperit importanta vitala a unei flore echilibrate pentru o buna functionare a intregului organism – si inca se descopera lucruri pe zi ce trece!

Citeste continuarea articolului pe DoctoritadeCopii.ro


“Sunt medic pediatru de 12 ani. Crezul meu ca medic este sa ajut copiii si pe parintii lor sa gaseasca solutii cat mai naturale la problemele de sanatate cu care s-ar putea intalni. In lipsa acestora, sau daca nu par sa fie eficiente, abordarea mea este una alopata.”


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe