characters characters

Simularea unui cutremur - despre siguranta acasa si la scoala

Propus de: Gradinita Questfield   |   29 octombrie 2015    |   3494 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 18 ani +.

simulare cutremur
Consideram ca exercitiile care tin de siguranta sunt intotdeauna important de realizat atat acasa, impreuna cu familia, cat si la scoala, intr-un colectiv in care profesorul poate sa ofere clarificari suplimentare cu privire la importanta atentiei si a grijii de a ramane tot timpul in apropierea adultilor care pot sa ofere imediat ajutorul lor.

Va propunem, de aceasta data, o simulare de cutremur care poate sa fie realizata atat acasa, cu intreaga familie, cat si la scoala, cu colegii, sub supravegherea atenta a profesorului.

De ce ai nevoie?

 • O pregatire initiala prin intermediul careia sa se explice copiilor contextul si importanta unui astfel de exercitiu
 • Realizarea unei simulari initiale
 • Alegerea spontana unui moment, care sa testeze atentia si reactia copilasilor implicati in simulare

Cum se realizeaza?

Se initiaza o discutie cu copiii prin intermediul careia sa li se explice de ce e important sa avem acest fel de exercitiu, cum se realizeaza, ce inseamna cutremurul, care sunt cauzele care il produc, cum cred ei ca ne afecteaza un posibil cutremur si care sunt modalitatile prin care ne putem proteja ca sa nu fim raniti. Cel mai important lucru este ca ei sa inteleaga ca un cutremur, de cele mai multe ori, ne ia prin surprindere si ca cel mai important este sa reactionam imediat!

simulare cutremur

Intai, descoperim impreuna cu cei mici care sunt locurile in care te poti ascunde imediat, pentru a te proteja de obiectele care cad, de praf, fum si chiar foc. Exercitiul simulat de noi a avut in prim plan mesele pe care copilasii deseneaza, picteaza, decoreaza, scriu si se joaca. Fiind mereu in preajma lor, este foarte usor sa te adapostesti repede repede in cazul unui cutremur.

simulare cutremur

Atentie, trebuie sa li se explice celor mici ca este important ca mesele sa fie din lemn sau un material mai solid, deoarece ele trebuie sa fie rezistente si sa ii protejeze de obiectele care cad.

Tocurile usilor sunt, de asemenea, un loc sigur si bun in cazul unui cutremur.

Se repeta pasii pe care ii urmezi in cazul unui cutremur: te asezi la pamant, iti acoperi capul cu o mana si cu cealalta te tii bine de un obiect solid din jurul tau.

Sugestia noastra este sa consultati cateva materiale despre cutremur si modalitatile de salvare si protectie pe care le aplicam intr-o astfel de situatie. Acest exercitiu este extrem de util nu doar pentru cei mici, dar si pentru adulti, fiind, in acelasi timp, un exercitiu de autocontrol si control al sentimentului de panica. Este extrem de important ce cei mici sa ne vada pe noi stapani pe situatie, deoarece in acest mod vor reactiona si ei si vor reusi sa depaseasca cu usurinta o astfel de situatie!

Questfield logoDespre Gradinita Questfield (fosta Gradinita Little London Pipera)

Questfield este un proiect care a crescut in perioada 2003–2015 datorita experientei in domeniul educatiei, motivarii si implicarii oamenilor din echipa, transformandu-se intr-un model de succes, o referinta in domeniul educatiei private.

Pentru mai multe informatii ne gasiti pe pagina de Facebook sau pe site.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu