characters characters

Mobila si alte obiecte din casa

Propus de: Shakespeare School   |   12 mai 2014    |   1510 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/29278394@N00/2041213986/in/photostream/


Petrecem mult timp in casa, inconjurati de mobila si tot felul de obiecte. E timpul sa le invatam denumirile si in engleza si sa le repetam prin diverse activitati distractive, astfel incat copiii sa le retina cu usurinta.

Vocabular:/span>bed (pat), chair (scaun), wardrobe (sifonier), desk (birou), table (masa),  bedside table (noptiera), lamp (lampa), alarm clock (ceas desteptator), sofa (canapea), armchair (fotoliu), television/TV (televizor), fan (ventilator), refrigerator/fridge (frigider), oven (cuptor), microwave (cuptor cu microunde), toaster (prajitor de paine), sink (chiuveta), kettle (ibric/fierbator de apa), cup (ceasca), shower (dus), bath (cada), towel (prosop), toilet (toaleta).

Activitatea 1: Goldilocks and some drawing!

Materiale necesare: o foaie de hartie, creioane

Runda 1: Haideti sa urmarim povestea lui Goldilocks, o poveste despre casa ursuletilor unde dam de primele cuvinte, foarte usoare de altfel: “chair” si “bed”. http://www.britishcouncil.org/kids-songs-goldilocks-popup.htm


Runda 2: Desenam si noi o casa alaturi de copii: un patrat cu un triunghi deasupra! Impartim casa in 4 si astfel obtinem cele mai cunoscute camere dintr-o casa: bedroom, living room, kitchen, bathroom (dormitor, sufragerie, bucatarie, baie). Ii lasam pe ei sa umple camerele cu mobila si alte obiecte, lasandu-i astfel sa isi exerseze si creativitatea. Le spunem apoi denumirile pentru cele mai comune obiecte. Asadar, sa impartim si noi casa in 4, si sa o exploram impreuna cu cei mici, trecand dintr-o camera in alta.


a. Bedroom
Sa urmarim un clip cu obiectele din dormitor (lamp, wardrobe, alarm clock)

Apoi putem merge si noi in dormitor unde recunoastem obiectele invatate, dar si altele din lista de cuvinte. Pentru a le repeta, putem juca Simon Says. In acest joc copiii trebuie sa faca doar ce le spune Simon. Daca noi spunem “Simon says touch the alarm clock” ei trebuie sa atinga ceasul desteptator, dar daca le spunem doar “show me the wardrobe” ei nu trebuie sa faca nimic, deoarece nu le-a spus Simon. Ne putem folosi de urmatoarele indicatii: touch (atinge), show me (arata-mi), sit on (asaza-te pe).


b. Living room Sa urmarim un clip cu obiectele din sufragerie (fan, lamp, sofa, armchair)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TtR4-T8IRY4

Apoi mergem impreuna in sufragerie unde recunoastem obiectele din clip, dar si altele din lista de cuvinte Pentru a le repeta, putem juca “Run to” (alearga catre) unde copilul trebuie sa fuga catre obiecte in functie de indicatiile date de noi: “Run to the sofa”, “Run to the television”, “Run to the TV”, “Run to the lamp”, “Run to the table”. Prin joc, copiii invata vocabularul, se distreaza si isi folosesc si energia.

c.Kitchen Sa urmarim un clip cu obiectele din bucatarie (refrigerator/fridge, oven, microwave, toaster, sink, kettle). Este un clip la inceputul caruia apar si tacamuri si alte obiecte din bucatarie – chopsticks (betigase), fork (furculita), knife (cutit), spoon (lingura), pot (cratita), frying pan (tigaie), bowl (bol), plate (farfurie), cup (ceasca), glass (pahar), cooker (aragaz). Noi il putem urmari de la minutul 1:31 pentru a nu introduce prea multe cuvinte:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cSn9V6fglJY

Le putem repeta prin urmatoarea activitate: le descriem un cuvant iar ei trebuie sa ne spuna denumirea in engleza. De exemplu: “in el prajim painea, ce este?” – “toaster!”.


d.Bathroom Sa urmarim un clip cu obiectele din baie (cup, shower, sink, towel):

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6gj_4D55llo


Apoi mergem si noi in baie unde recunoastem obiectele invatate, dar si altele din lista de cuvinte. Pentru a le repeta, putem juca “I spy with my little eye” in care le spunem ca vedem un obiect si litera cu care incepe: “I spy with my little eye an object that starts with S” iar ei se uita prin camera si descopera obiectul - “Shower!”

Activitatea 2: Game time

Materiale necesare: calculator, internet

Deoarece copiii sunt foarte receptivi cand vine vorba de calculator si tehnologie, am pregatit si niste jocuri pe calculator: In primul joc trebuie sa spargem baloanele-litere pentru a scrie cuvinte ce denumesc mobila din casa: http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/language-games/balloon-burst/furniture

Copilul tau a invatat sa denumeasca obiectele din casa in limba engleza?

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu