characters characters

Masinile la concurs

17 decembrie 2013    |   668 vizualizări
Utilitatea jocului:
exersarea numeralului ordinal

Materiale folosite:
o colectie de 8-10 masinute mici de culori si marci diferite.

Desfasurarea activitatii:

Cele 10 masinute sunt asezate pe masa sau pe covor, in sir orizontal, in spatele liniei de START, marcata cu un fir lung de ata. La o distanta de minim 50 cm, este marcata linia de FINISH printr-un fir de ata, asezat paralel cu linia de START.


Varianta I:

Masinile se pregatesc de cursa, iar organizatorii fac niste modificari privind pozitia masinilor la linia de start. Rosteste aceste schimburi de locuri intre masini, iar copilul le executa.
Ex: A treia masina face schimb de locuri cu a saptea masina.
A sasea masina schimba locul cu ultima masina.
Prima masina schimba locul cu a opta masina.
etc.


Varianta II:

Cursa incepe, iar copilul pune in miscare masinile conform indicatiilor tale. El numara masinile de la stanga la dreapta, apoi muta masinile catre linia de start, deplasandu-le paralel una de cealalta, conform indicatiilor tale care vor preciza numeralul ordinal pentru a exprima pozitia masinilor intr-un clasament provizoriu.

Ex: A treia masina conduce cursa, iar a saptea este la mica distanta de ea….(copilul pozitioneaza masinile). Masinile avanseaza cu putere, dar pe ultimul loc este masina cu numarul 2 la linia de start….. Masina a cincea trece in frunte, devenind favorita in cursa….. Este urmata indeaproape de masina a opta…... Uimire!!! Masina a patra si a sasea sunt la egalitate conducand cursa…. Oare cine va castiga? Masinile se apropie de linia de sosire, dar masina a noua este in fruntea tuturor….


Varianta III:

Cursa s-a incheiat. Rosteste ordinea masinilor la linia de sosire, iar copilul le va aseza in coloana, pe verticala, conform numeralului ordinal specificat de tine.

Ex: A noua masina este pe primul loc. A sasea masina este pe locul doi. A patra masina este pe locul trei. ….. A doua masina este pe ultimul loc.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu