characters characters

Managementul furiei

Albinuta nervoasa

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 aprilie 2015    |   5157 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

managementul furiei pentru copii
Pentru a-l ajuta pe copil sa isi controleze emotiile, este util sa stie care sunt lucrurile care declanseaza aceste emotii, pentru a fi pregatit sa le faca fata. Simpla enumerare a lucrurilor care ne deranjeaza ne poate ajuta sa ne calmam si sa le privim cu detasare.

De ce ai nevoie

 • Carton colorat
 • Foarfeca
 • Lipici

Cum se realizeaza

Decupeaza din hartie cartonata colorata aripile, corpul si capul albinutei. Decupeaza si un cerc alb pe care il vei lipi pe corpul albinei.

managementul furiei pentru copii


Lipiti formele decupate pentru a obtine o albina.


Spune-i copilului ca aceasta albina stie care sunt lucrurile care o enerveaza, o deranjeaza sau o intristeaza:). Intreaba-l pe copil care sunt lucrurile care il infurie sau deranjeaza si scrieti-le pe o lista. Poate fi vorba de replici ale colegilor rautaciosi, de conflicte cu fratele mai mic sau mai mare, de situatii care apar in comunicarea cu tine:). Oricare ar fi aceste lucruri, incurajeaza-l sa le scrie pe o hartie.

Spune-i apoi sa aleaga lucrul care il infurie cel mai rau si sa il scrie pe cercul alb.

Explica-i apoi ca atunci cand stim ce anume ne supara, putem anticipa situatiile in care riscam sa fim coplesiti de emotii si ne putem pregati dinainte pentru a le face fata mai bine.

Aceasta activitate il ajuta pe copil sa se cunoasca mai bine, sa inteleaga mecanismul prin care apar emotiile si sa priveasca mai detasat situatiile conflictuale. Dupa ce ati identificat lucrurile care il infurie, puteti gasi impreuna actiuni si solutii pentru ca furia sa nu il copleseasca in situatiile respective.

Recomandare pentru cadrele didactice
Poti realiza aceasta activitate in clasa, obtinand o colectie de albinute :). Invata-i pe elevi faptul ca fiecare dintre noi are “puncte sensibile”, care daca sunt activate, vor declansa anumite emotii intense. Este important atat pentru adulti, cat si pentru copii sa stie care sunt acele lucruri care le trezesc furia in mod frecvent, astfel incat sa le abordeze cu un plus de calm si intelegere:)

Tu faci jocul

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • irina ciuca
  irina ciuca    28.04.2015 - 20:16
  Foarte utile sfaturile,mulțumim!