characters characters

Jocuri sportive pentru copii si adolescenti

Propus de: SuntParinte.ro   |   09 octombrie 2014    |   13710 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Miscarea este esentiala in viata copiilor pentru a-i ajuta sa se dezvolte din punct de vedere fizic, cat mai armonios. Pentru ca multi sunt cuprinsi de febra retelelor de socializare si nu vor sa iasa prea mult timp din zona digitala, iti propunem o serie de jocuri de grup, sportive, care le vor aduce buna dispozitie si ii va invata ca socializarea poate fi facuta si fizic, nu doar prin intermediul tastelor.


Jos, jos, foarte jos.

Jocul se desfasora intr-un grup mai mare de copii asezati in cerc. Aveti nevoie de o minge care se va arunca de la un copil la altul, aleator. Persoana care prinde mingea trebuie sa o arunce mai departe, si cat de repede. In cazul in care scapa mingea, va trebui sa se aseze pe parcursul jocului intr-un genunchi. Daca din nou i se arunca mingea si o scapa, se va aseza pe sol in ambii genunchi. In cazul in care mingea se arunca spre el si rateaza prinderea, va fi eliminat din joc. Trucul si distractia acestui joc consta in viteza si rapiditatea cu care mingea se arunca, dar si pacalirea celorlalti prin aruncarea mingii unui alt copil fata de cel la care te-ai uitat.


Cine e liderul?

Acest joc presupune un numar de copii asezati in cerc dintre care unul ales la inceput, va parasi incaperea timp de 1 minut. In tot acest timp, copiii ramasi vor desemna un lider care le va arata o miscare pe care toti trebuie sa o faca.

Atunci cand copilul care a stat afara vine in camera, toti copiii vor face miscarea stabilita anterior, iar cel din exterior va trebui sa ghiceasca din 3 incercari cine este liderul (cel de la care a pornit initial miscarea).

Daca ghiceste, cel ce a fost lider, va iesi afara si va deveni persoana care ghiceste, in timp ce din grup va fi desemnat un alt lider. In privinta miscarilor, puteti alege miscarile dansului Macarena, sarituri intr-un picior, alergari pe loc, dansul ratustelor, imitarea miscarilor unor animale etc.


Volei cu patura

Ai nevoie de un grup de copii impartit in 2 echipe si 2 paturi de marime egala. Copiii vor folosi paturile pentru a arunca mingea dintr-o parte in alta a fileului.Membrii celor doua echipe vor tine impreuna patura intinsa, iar o minge va fi aruncata cu patura, spre cealalta echipa. Scopul jocului este de a misca mainile si picioarele la unison, toti copiii din echipa astfel incat sa poata arunca cu patura mingea, inapoi, spre echipa adversa. Jocul se joaca pe scor. Echipa care scapa mingea de 10 ori pe jos, va iesi din joc si va fi desemnata invinsa.


Uita-te sus, uita-te jos.

Acesta e un joc ce implica mai multi copii asezati in cerc si un lider. Cand liderul striga “jos”, toata lumea trebuie sa se uite in jos, cand striga “sus”, toti trebuie sa ridice privirea. Daca doi dintre jucatori s-au uitat unul in ochii celuilalt, vor tipa si vor iesi alergand din cerc unul dupa celalalt. Cel prins va iesi din joc, in timp ce copilul care a alergat mai repede se va reintoarce in cerc. Jocul continua pana cand raman 3 copii.


Tu ce alte jocuri de miscare cunosti?


*Credit foto:photostock, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu