characters characters

Emotii si sentimente in culori

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 mai 2015    |   1585 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

inima colorata
Anumite culori ne trezesc anumite emotii sau stari: rosul sugereaza actiune, dinamism, albastrul calm, iar negrul tristete. Poti folosi aceste asocieri pentru a-l ajuta pe copil sa isi exprime emotiile prin desen. Iata cum :).

De ce ai nevoie

 • Creioane colorate sau carioci
 • Coli albe


Cum se realizeaza


Gasiti impreuna cat mai multe emotii distincte si scrieti-le pe o foaie. Spune-i copilului sa aleaga cate o culoare pentru fiecare emotie identificata: bucurie, tristete, ingrijorare, frica, furie, entuziasm etc.


Vorbeste-i copilului tau despre faptul ca uneori avem emotii si sentimente contradictorii sau amestecate. Uneori, putem simti bucurie si ingrijorare in acelasi timp, de exemplu daca a aflat ca va participa la etapa urmatoare a unui concurs, nostalgie si entuziasm, cand trebuie sa parasim casa in care am crescut pentru a locui intr-o casa mai mare etc. Gasiti impreuna exemple de situatii in care emotiile se amesteca si uneori se contrazic:).


Arata-i apoi ca nici nu este nevoie sa se intample un eveniment special pentru a trece prin mai multe emotii in acelasi timp. Intreaba-l care sunt emotiile lui in acest moment. Poate este trist fiindca s-a rupt jucaria preferata, bucuros ca veti merge impreuna in parc dupa amiaza si ingrijorat in legatura cu testul de la scoala de a doua zi.


Desenati apoi o inima si spune-i sa o coloreze in culorile corespunzatoare emotiilor pe care le simte. De exemplu, daca este mai mult bucuros decat ingrijorat, va colora cu mai mult verde (daca a ales aceasta culoare pentru bucurie) decat galben (daca a ales aceasta culoare pentru ingrijorare).

Activitatea il ajuta pe copil sa distinga intre starile emotionale si sa exerseze abilitatea de a constientiza propriile emotii. Poti combina activitatea cu “Etichete pentru emotii”, in care copilul invata care sunt lucrurile pe care le poate face pentru a se linisti atunci cand traieste emotii intense.

Tu faci jocul

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu