characters characters

Despre emotii, comportamente si nevoi

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 aprilie 2015    |   3106 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

etichetele emotiilor
De multe ori, comportamentele copiilor ii ingrijoreaza sau sperie pe parinti, pentru ca par incontrolabile si nejustificate: copilul tranteste usa, tipa, plange din motive greu de inteles de catre adulti. Daca pentru prescolari avem mai multa intelegere atunci cand apar asemenea reactii, pentru copiii mai mari, ne dorim sa invete sa isi controleze emotiile.

Pentru copii, furia, tristetea sau frustrarea nu sunt usor de gestionat si aproape de fiecare data, emotia va fi cea care va dicta comportamentul copilului, nu ratiunea. Un prim pas pentru gestionarea emotiilor il reprezinta identificarea lor si a comportamentelor pe care le trezesc. Iar o activitate care ii ajuta pe copii sa faca aceste lucruri este cea descrisa in randurile de mai jos:).

De ce ai nevoie

 • Carton colorat
 • Foarfeca
 • Carioci


Cum se realizeaza


Vorbeste-i copilului despre faptul ca multe comportamente pe care simte ca nu le poate controla au la baza lor emotii puternice, pe care este bine sa le identifice pentru a le face fata. De exemplu, atunci cand este furios si tipa are nevoie de putin timp pentru a se linisti inainte de a continua sa vorbeasca. Spune-i ca impreuna veti realiza etichete pentru emotii, astfel incat sa ii fie mai usor sa le faca fata.

Decupeaza mai multe bucati de carton colorat in forma de mai jos si scrie pe fiecare “Cand...”, “Ma simt...” si “Am nevoie...”

 etichetele emotiilor

Pe fiecare eticheta , copilul va scrie:

-in dreptul lui “Cand”: un comportament,

- in dreptul lui “Ma simt”: emotia care sta la baza lui

- si in dreptul lui “Am nevoie”: lucrul care il poate ajuta pe copil sa treaca mai usor peste emotie.

Incercati sa gasiti impreuna lucruri pe care le poate face copilul atunci cand este trist, furios etc.

Tu faci jocul

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu