characters characters

(Video) Cum invatam membrii familiei in limba engleza?

Propus de: Shakespeare School   |   10 octombrie 2014    |   4831 vizualizări

Majoritatea copiilor adora sa deseneze membrii familiei. In felul acesta, ei isi exprima dorintele, sentimentele sau visele pe care le proiecteaza in mediul familial. Tocmai de aceea, o astfel de pictura sau desen poate fi un bun punct de inceput pentru mica lectie de engleza.

Desenati o familie

Puteti acompania activitatea de desen cu un cantecel:

Puteti fie sa folositi un desen mai vechi al copilului dumneavoastra, fie sa ii propuneti sa desenati impreuna o astfel de plansa, cerandu-i sa va explice pe cine a desenat.

 • Who is this? Is this mum? Mum? (Cine-i aici? Este mama? Mama?)

Ii puteti invata pe cei mici sa va raspunda cu replici scurte si simple:

 • This is my mum. This is my dad. This is my sister. This is my brother. (Acesta este mama mea. Aceasta este tatal meu. Aceasta este sora mea. Acesta este fratele meu)

Dupa care puteti relua cuvintele astfel invatate prin mini dialoguri:

 • Parinte: Who is this?(Cine este aceasta?)
 • Copil: This is mum.(Aceasta este mama)
 • Parinte: Who is this?(Cine este acesta?)
 • Copil: This is dad.(Acesta este tata)

Fotografii de familie

Pe langa planse si desene realizate chiar de catre copilul dumneavoastra, puteti apela cu incredere si la albumul de poze al familiei. Mai mult, folosind poze dintre cele mai variate, puteti introduce denumiri de la cele mai uzuale, precum verisor/verisoara (cousin), la termeni mai dificili ca de exemplu nas (Godfather), cumnata (sister-in-law), sora vitrega (step sister). In acelasi timp, familiaritatea chipurilor din poza va inlesni legaturile create de copil intre cuvantul in limba engleza si notiunea redata.


Familiile de jucarii

Cutia de jucarii are si ea un potential urias! Jucariile formeaza adesea familii in jocurile copiilor, asa ca provocati-i pe cei mici sa formeze familii de jucarii pe care sa vi le arate si despre care sa vorbiti impreuna. O astfel de familie ar putea fi familia de papusi (pentru fetite) sau familia de masinute (pentru baietei). Poti fie sa alegi impreuna cu copiii tai jucariile, fie sa ii lasi pe cei mici sa faca asta, iar apoi sa iti prezinte famiile de jucarii. Iata si cateva sugestii de structuri.

 • This is mother doll, this is the daughter doll. (Aceasta este mama papusa, aceasta este fiica papusa.)
 • This doll is the mother. This car is the father. This car is the son. (Aceasta papusa este mama. Aceasta masinuta este tatal, etc...)

Astfel de familii pot fi alcatuite oriunde si cu orice fel de obiecte: in bucatarie cu tacamurile, in parcare cu masinile. Iar daca aveti un copil prescolar de exemplu, puteti juca un joc distractiv in parc, la locul de joaca sau chiar in supermarket, la cumparaturi! Impreuna puteti alege trecatorii din multime ghicind gradele de rudenie dintre acestia!


Cartile de povesti ilustrate sau chiar cartile de colorat sunt si ele niste excelente materiale didactice pentru a repeta vocabularul invatat! Desigur, internetul la randul lui, este o sursa inepuizabila de materiale didactice prin:


Filmulete si cantece:

https://www.youtube.com/watch?v=YJyNoFkud6g

https://www.youtube.com/watch?v=FjHtZYun8JI


Jocuri on-line:

Joc de memorie, in care copilul trebuie sa asocieze corect denumirile membrilor familiei cu imagini care ii infatiseaza pe acestia:
http://www.anglomaniacy.pl/familyMatching.htm

Jocuri care presupun ascultarea denumirilor membrilor familiei si asocierea lor corecta cu imagini:
http://www.mes-games.com/family.php


Autor: Loredana Pastrav, profesor Shakespeare School

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere. Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!


In continuare, descopera ce invata copilul in clasa a patra la romana si matematica in Ghidul Clasei a patra.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu