characters characters

Comori in bucatarie

11 noiembrie 2013    |   609 vizualizări
bucatarie
Utilitatea jocului:
Folosirea cuvintelor care denumesc pozitiile spatiale: pe-sub, sus-jos, in fata-in spate, in-langa.

Materiale folosite:
bucati de folie alimentara metalica, bucati mici de produse alimentare pe care copilul le prefera: mar, biscuite, morcov, maslina, cascaval etc.

Desfasurarea jocului:

 • Inainte de inceperea jocului, parintele pregateste „comorile” ce vor fi ascunse in bucatarie, fara ca cel mic sa fie de fata. Impacheteaza bucatile mici de alimente in folia alimentara metalica si le ascunde in diverse locuri in bucatarie: in sertarul cu vesela, pe scaun, sub cosul de paine, in spatele borcanului cu sare etc.
 • Copilul este poftit sa descopere comorile ascunse, folosindu-se de indiciile pe care le primeste de la parinte si apoi sa le manance. Parintele va folosi in indicii cuvinte ce denumesc pozitii spatiale (exemplu: „Comoara este ascunsa in spatele cosului de paine. Comoara este ascunsa sub filtrul de cafea.” etc), iar copilul va trebui sa arate ca le intelege semnificatia.
 • Parintele va ascunde „comorile” in locuri la care copilul poate ajunge usor, fara a exista riscul sa se loveasca sau sa rastoarne ceva.

Acest joc se joaca in bucatarie, dar poate fi jucat si in sufragerie, unde se vor ascunde piesele unui puzzle cunoscut de copil (din 6-8 piese). Pe parcurs ce copilul va gasi piesele, va avea satisfactia ca poate reface imaginea din piesele de puzzle.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/chalonuk/6198289630

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu