Ceasul in limba engleza
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/stampinmom/4116361270
Cei mici au intotdeauna dificultati in a exprima ora, atat in limba romana si cu atat mai mult in limba engleza. Profesorul de engleza de cele mai multe ori ii invata prima data sa citeasca ceasul in romana si abia apoi trece la citirea lui in engleza.
Iata un material video care te poate inspira atunci cand il inveti orele fixe:
Activitatea 1: Let’s make a clock!
Materiale necesare: o bucata carton mai tare, un dop de pluta, un bold, creioane colorate
Runda 1: Realizati impreuna un ceas. Stim foarte bine ca activitatile practice ajuta la o mai buna intelegere si la fixarea cunostintelor, intrucat copilul este implicat direct in procesul de invatare. De aceea, iti propunem, in primul rand, sa confectionezi un ceas impreuna cu cel mic. Aveti nevoie este o bucata carton mai tare, un dop de pluta, un bold, creioane colorate, materiale pe care le putem gasi in orice casa. Deseneaza pe bucata de carton un cerc (cu un diametru de 10-15 cm, in functie de cat de mare vrem sa fie cadranul ceasului), apoi decupeaza cercul. Scrie cele douasprezece ore si coloreaza impreuna cu copilul. Confectioneaza limbile ceasului din cartonul ramas, apoi prinde totul cu ajutorul acului, pe unul din capetele dopului. Astfel, ceasul este gata si, miscand dopul ori limbile, poate exprima diferite ore. Acum il poti ajuta pe copil sa-si faca propriul ceas, dar nu face acest lucru in locul lui.
Activitatea 2: What time is it?
Materiale necesare: ceasul confectionat anterior
Runda 1: Incepe prin a-l invata orele fixe.De exemplu: "It’s one o’clock", "It’s three o’clock", "It’s nine o’clock" etc., potrivind limbile la orele respective. Aceasta informatie trebuie repetata de multe ori, pana cand cel mic a prins intreaga structura: „It’s + numar + o’clock”.
Runda 2: Jumatatea.In continuare, ii poti explica faptul ca ceasul se imparte in doua jumatati, pe care le poti chiar desena pe cadranul ceasului tau, unind orele 12 si 6. In jumatatea din dreapta scrie „PAST”, iar in cea din stanga, „TO”. Pentru a exprima minutele pana la jumatate, veti folosi structura: "It’s five past one"(pentru 1:05), "It’s five past two" (pentru 2:05), "It’s ten past one" (pentru 1:10) etc., potrivind si de data aceasta limbile ceasului la ora si minutele pe care vrei sa le exprimi. Jumatatea cu TO exprima minutele pana la fix: "It’s five to one" (pentru 12:55),"It’s ten to ten" (pentru 9:50) etc.
Runda 3: Sfertul (QUARTER) si jumatatea (HALF)...Pentru a spune 1:15, veti folosi structura"It’s a quarter past one", iar pentru 12:45 vom spune"It’s a quarter to one". Nu in ultimul rand, veti spune 1.30 folosind "It’s half past one".Este bine sa repetati impreuna jocul si expresiile de mai multe ori, cat mai amuzant si distractiv. Poti folosi si de alte ceasuri (din casa, telefon mobil, calculator) pentru a-l intreba pe copil:What’s the time? (Cat este ceasul?), in momente ale zilei si in contexte diferite: cand iese de la scoala, in timpul zilei, cand se duce la culcare etc.
Copilul tau a invatat sa spuna cat este ceasul in limba engleza?
La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.
Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor.
Adauga tu primul comentariu: