characters characters

Accidente de vacanta - cum acorzi copilului primul ajutor

Propus de: ClickPentruFemei.ro   |   01 august 2014    |   791 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/27825503@N04/9375373073


Sunteti in vacanta, la munte sau la mare, iar nazdravanul tau se accidenteaza. Stii cum sa-i dai primele ingrijiri?

Fracturi

Copiii neastamparati se aleg relativ usor cu fracturi. Poate fi vorba de un astfel de accident daca zona afectata are o pozitie nefireasca, e umflata, produce durere iar copilul isi misca cu greutate membrul respectiv.

Daca e vorba de o fractura inchisa (pielea nu este vatamata), imobilizeaza membrul afectat. Transporta copilul la spital, fara a-i lasa mana sau piciorul fracturat sa atarne. Foloseste o geanta de voiaj voluminoasa si rigida sau un blat de masa drept inlocuitor de targa. Daca durerile sunt mari, un supozitor sau un sirop cu algocalmin ii va alina durerile prichindelului. Daca e vorba de o fractura deschisa, acopera rana si incearca sa opresti sangerarea.

Cand ai motive sa banuieşti ca ar putea fi vorba de o fractura de coloana, asteapta sosirea ambulantei, nu incerca sa misti sau sa ridici copilul.

Accidente la ochi si la urechi

Daca odorului i-a intrat ceva in ochi, nu te grabi sa-i torni imediat apa sau cine ştie ce alt lichid. Nu-l lasa sa se frece cu manuta murdara. O batista uda sau un pansament steril va acoperi si proteja ochiul pana ajungeti la cel mai apropiat serviciu de oftalmologie.

Citeste continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe